POLICIJA GA PRONAŠLA

Užas u Kovačevcu: Kamion naletio na petogodišnjeg dječaka, vozač pobjegao!

Mališan je vozilom Hitne pomoći prevezen u novogradišku bolnicu s teškim ozljedama gdje je hospitaliziran

Prometna policija/Ilustracija

 Ranko Suvar/Cropix

Stravična prometna nesreća koja se dogodila danas nešto prije podne u Kovačevcu kada je došlo do naleta teretnjaka na petogodišnjeg dječačića potresla je cijeli kraj pogotovo jer je krivac nesreće pobjegao s mjesta užasa.

Mališan je vozilom Hitne pomoći prevezen u novogradišku bolnicu s teškim ozljedama gdje je hospitaliziran, a brodsko-posavska policija je provela očevid na mjestu nesreće te utvrdila da je 69-godišnji vozač u 11.50 sati upravljao teretnim automobilom BiH nacionalnih oznaka krećući se kroz naseljeno mjesto neznatno više od dozvoljenih 50km/h.

Očevidom je utvrđeno i da je vozač teretnjaka započeo obilaziti dječaka koji je hodao uz rub kolnika po travnatoj površini sa članom obitelji, no nije vodio računa o položaju djeteta koje je obilazio, kao niti o položaju i brzini kretanja teretnog vozila koji je vozio. Pa je tako došlo do udara desnog bočnog dijela auta u mališana koji je potom odbačen na kolni ulaz.

- Nakon prometne nesreće 69-godišnjak je napustio mjesto događaja prometne nesreće ne pruživši pomoć ozlijeđenoj osobi, no ubrzo je pronađen i vraćen na mjesto događaja. Protiv 69-godišnjeg vozača biti će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih kaznenih djela ne pružanja pomoći i izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu - kažu iz PU brodsko-posavske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:42