TRAGEDIJA NA GRANICI

Užas uz obalu Kupe: Pronađeno tijelo jednog migranta, drugi je preminuo nakon pokušaja reanimacije

Grupa migranata koju je pronašla policija navodno je iz Konga

Policija, Ilustrativna fotografija

 Robert Fajt/Cropix

Policijska uprava primorsko-goranska na službenim je stranicama objavila da su njihovi službenici uz obalu Kupe pronašli više stranih državljana. Jedan muškarac je bio u besvjesnom stanju i pothlađen te je, unatoč pokušaju reanimacije, preminuo. Policija javlja i da su tijekom dana pronašli još jedno tijelo nepoznate muške osobe.

Priopćenje policije niže prenosimo u cijelosti:

- Postupajući po dojavi slovenske policije, zaprimljenoj u večernjim satima 3. travnja, policijski službenici su obilazili teren uz rijeku Kupu na širem području Vrbovskog. Nedugo po dojavi, sinoć nešto poslije 21 sat, pronašli su pet stranih državljana na nepristupačnom terenu uz obalu rijeke Kupe, a nakon kraćeg vremena i mušku osobu koja je bila u besvjesnom stanju i pothlađena. Pomoć su mu pružili policijski službenici nadležne Policijske postaje Vrbovsko i Specijalne jedinice policije Rijeka pokušavajući ga spasiti, međutim, unatoč pokušaju reanimacije, pronađeni je muškarac preminuo.

Odgovarajuću medicinsku pomoć ostalim pronađenim osobama pružili su djelatnici hitne medicinske pomoći, a jedna od njih je prevezena u obližnju bolnicu te je, nakon liječničke obrade, otpuštena.

Zbog nepristupačnosti terena u ovom su događaju, uz policijske službenike, bili angažirani i vatrogasci.

Danas se nastavila pretraga terena uz obalu rijeke Kupe, u suradnji policije i pripadnika HGSS-a, a radi pronalaska drugih osoba koje su, u skupini s pronađenim stranim državljanima, pokušale nezakonito prijeći državnu granicu.

Po dojavi slovenske policije, tijekom dana je na hrvatskoj obali rijeke, u rijeci pronađeno još jedno tijelo nepoznate muške osobe. Prema izjavama pronađenih osoba, sve su državljani Konga.

U tijeku je utvrđivanje identiteta preminulih muškaraca i kriminalističko istraživanje nad preostalim pronađenim stranim državljanima radi utvrđivanja okolnosti njihova ulaska i boravka na području Republike Hrvatske, objavili su iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2023 19:00