KOBNA POGREŠKA

Uživao na Ibizi, pa se poželio naći s partnericom: Uhićen Hrvat, jedan od najopasnijih bjegunaca Europe

Policajci su među njegovim stvarima pronašli lažne osobne iskaznice za koje vjeruju da ih je koristio tijekom bijega

Uhićenje bjegunca u Madridu

 Twitter/Policía Nacional

Španjolska policija uhitila je u Madridu jednog od najtraženijih bjegunaca s Europolove liste. Riječ je o Hrvatu inicijala J.M. kojeg policija progoni zbog zločina iz 2019. godine, piše Euro Weekly News.

Za muškarcem su tragale hrvatske vlasti nakon što je sudjelovao u tučnjavi u kojoj je brutalno pretukao drugu osobu koja je zadobila prijelome kostiju i ostala bez zuba. Navodno je u Hrvatskoj vatrenim oružjem pokušao ubiti još jednog čovjeka.

Bjeguncu se konačno ušlo u trag zahvaljujući suradnji policija iz više zemalja preko mreže ENFAST - Europske mreže timova za potragu za bjeguncima.

Policajci su ga locirali u istočnoj Španjolskoj nakon što su primili dojavu da je velik dio božićnih blagdana proveo na otoku Ibizi nakon čega se preselio u Barcelonu. Opsežna istraga, pokrenuta u okviru mreže ENFAST, dovela je ranije ovog mjeseca španjolske policajce u Madrid.

Prema priopćenju, policajci su saznali da se muškarac trebao sastati sa svojom partnericom u hotelu u središtu Madrida 20. veljače. Policajci su uspjeli iznenaditi čovjeka i, kako su rekli, ‘privesti ovog iznimno opasnog bjegunca‘.

Tijekom uhićenja, policajci su među njegovim stvarima pronašli lažne osobne iskaznice za koje vjeruju da ih je koristio kako bi ‘pobjegao policiji i izbjegao da ga otkriju‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:01