TEŠKA PROVOKACIJA

Vandalizam u Kninu: Spomenik Oluja 95 osvanuo išaran uvredljivim grafitima

Knin, 040811.Danas je u Kninu otkriven spomenik pod nazivom Oluja 95. Inace to je pocetak obiljezavanja Dana domovinske zahvalnosti povodom akcije Oluja kojom je oslobodjen grad Knin i veliki dio domovine.Foto: Mario Todoric / CROPIX
 Mario Todoric / CROPIX

KNIN - Nepoznati počinitelji u noći s nedjelje na ponedjeljak oštetili su novi spomenik hrvatske pobjede 'Oluja 95' koji je otkriven 4. kolovoza uoči obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluje, potvrdila je šibensko-kninska Policijska uprava, a javlja HRT .

Na novom spomeniku, koji se nalazi na kninskom Trgu Ante Starčevića, ćirilicom je ispisano Ratko Mladić i Srbija te do njega četiri ćirilična slova s, doznaje se iz Udruge branitelja liječenih od PTSP-a Tvrđava Knin, koja je slučaj prijavila policiji.

Iz udruge navode kako su nepoznate osobe na spomeniku razbile i svjetiljke koje simboliziraju svijeće za poginule branitelje u Domovinskom ratu.

Osim toga, počupane su i ukrasne ručke na klupama postavljenim duž trga pa u toj udruzi smatraju da su spomenik Domovinskom ratu vandali željeli što više oštetiti.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti najooštrije je osudilo vandalski čin ispisivanja grafita nacionalističkog sadržaja i uništavanja spomenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 20:23