TORTURA

VARAŽDINAC ŽENU VRIJEĐAO, MLATIO, GUŠIO, PRIJETIO JOJ SMRĆU, KAŽNJEN S 2.400 KN Ovo mu nije bilo prvi put, na sudu za svoje divljaštvo optužio - žrtvu

 Ilustracija / Profimedia, Alamy

Varaždinac star 52 godine proglašen je krivim da je suprugu vrijeđao, udario, gušio je i prijetio joj smrću te nepravomoćno osuđen na novčanu kaznu od 2400 kuna, piše Varaždinski.

Muškarac, kojemu se sudilo na Općinskom sudu u Varađždinu, nije prvi put bio nasilan prema supruzi. Za maltretiranje nesretne žene dvaput je dosad i pravomoćno osuđen.

Ovog ju je puta prvo izvrijeđao preko telefona, po dolasku doma ju je udario zatvorenom šakom u lice te joj uzeo mobitel koji je zvonio i bacio ga u peć. Potom ju je počeo gušiti.

Po dolasku policije je priveden i u pritvoru ostao osam dana.

Na ispitivanju je 52-godišnjak rekao kako su "po njegovom mišljenju obiteljski odnosi zadovoljavajući osim privremenih nesuglasica koje dolaze kao i u svakom braku".

- Za nesuglasice je kriva moja ljubomora. Žao mi je zbog počinjenog prekršaja, no supruga me provocirala. Rekao sam joj da to ne radi jer sam već prije pravomoćno kažnjavan zbog nasilja u obitelji i zbog toga sam imao financijske izdatke - rekao je na sudu.

Supruga je istaknula, piše u presudi, kako je bila uznemirena i na radnom mjestu se bojala da će je suprug ubiti, kako joj je i zaprijetio.

- Kad sam došla doma, bio je pijan i prljav. Rekla sam mu da je postao pravi pijanac, a on me na to udario u glavu - svjedočila je žena na sudu, a sud prihvatio njezino svjedočenje kao "istinito".

Obrana tuženog nije prihvaćena.

- Navedene okolnosti, koje su prema iskazu okrivljenog uzrokovale kritični događaj, trebalo je riješiti na primjereniji način bez prouzročenja osjećaja straha, osobne ugroženosti, povrede dostojanstva, odnosno bez grubog uznemiravanja člana obitelji - smatra sud.

Općinski sud ga je proglasio krivim i odredio 2400 kuna kazne. Budući da je osam dana bio u pritvoru, a što je ekvivalent dosuđenom novčanom iznosu, smatra se da je kazna plaćena i muškarac je slobodan.

Ostalo mu je platiti 200 kuna sudskih troškova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:00