SMRT NA CESTI

Varaždinska policija pronašla i uhitila vozača (30) koji je ubio biciklista iz Nepala pa pobjegao

Policija je utvrdila da se vozač nije kretao sredinom trake te je prešao na biciklističku traku
Mjesto na kojem se dogodila nesreća
 Željko Hajdinjak/Cropix

Varaždinska policija pronašla je i uhitila 30-godišnjaka iz Međimurske županije pod sumnjom da je u subotu navečer kod varaždinskog aerodroma usmrtio biciklista i pobjegao s mjesta nesreće.

Policija je utvrdila da se vozač na državnoj cesti iz smjera Trnovca u smjeru Varaždina nije kretao sredinom obilježene prometne trake te je prešao na biciklističku traku gdje je udario u stražnji dio bicikla.

Bicikl je bez upaljenih svjetala i bez reflektirajuće odjeće ili prsluka u istom smjeru vozio 32-godišnji državljanin Nepala.

Nakon udara, biciklist je odbačen prema naprijed te je udario u tijelo 21-godišnjeg pješaka, također državljanina Nepala, koji se pješice kretao u istom smjeru.

image
Mjesto na kojem se dogodila nesreća
Željko Hajdinjak/Cropix

Pješak je uslijed udara odbačen u cestovni jarak i zadobio je ozljede, a pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Biciklist je zadobio teške ozljede od kojih je na mjestu preminuo, a vozač osobnog vozila napustio je mjesto nesreće.

Nakon intenzivne potrage, sinoć je uhićen 30-godišnjak s područja Međimurske županije koji je izazvao prometnu nesreću, a u tijeku je obavljanje očevida na vozilu te kriminalističko istraživanje, izvijestila je u ponedjeljak varaždinska policija koja je zahvalila medijima i građanima na pomoći u pronalasku vozila i vozača.

image
Mjesto na kojem se dogodila nesreća
Željko Hajdinjak/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:08