NA OPREZU

Vatrogasci noćas nadziru požarišta u Dalmaciji, buktinja u Ričicama proširila se i u susjednu BiH

Oko 10 hektara pašnjaka izgorjelo je u petak poslijepodne na području Pribuda i Zlopolja kod Muća pa se i to područje nadzire

požar u Vinjanima Donjim

 Vojko Basic/CROPIX

Vatrogasci će noćas nadzirati požarišta u Dalmatinskoj zagori, u Ričicama, Vinjanima Donjim i kod Muća, u kojima je gorjela šuma, nisko raslinje i pašnjaci, doznaje se u petak uvečer u Županijskom vatrogasnom operativnom središtu u Splitu.

Lokalne vatrogasne snage iz Imotske krajine dežurat će tijekom noći na požarištu u Ričicama, kojega je vjetar razbuktao i proširio preko granice u susjednu Bosnu i Hercegovinu. Požar je buknuo u petak poslijepodne i lokaliziran je s hrvatske strane, a izgorjelo je oko 50 hektara borove šume i niskoga raslinja.

I požarište u Vinjanima Donjim noćas nadziru vatrogasci. Iako je požar lokaliziran prije tri dana, na požarištu se povremeno pojavljuje dim te ga treba kontrolirati. Na toj je lokaciji izgorjelo 106 hektara borove šume i niskoga raslinja.

Oko 10 hektara pašnjaka izgorjelo je u petak poslijepodne na području Pribuda i Zlopolja kod Muća te se i to područje noćas nadzire.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:15