POŽAR KOD NOVIGRADA

Vatrogasci obranili kuće, zbog jake bure požar su gasili cijelu noć; Objavili fotografije na Fejsu: ‘Živi smo‘

U požaru nitko nije stradao, a izgorjelo je nešto više od 50 hektara bjelogorične šume i niskog raslinja
 DVD Novigrad/Facebook

NOVO 11:35 - Vatrogasci koji su proveli 12 sati u gašenju buktinje kod Novigrada na Facebooku su objavili niz fotografija s terena pa kratko poručili: ‘Živi smo. Respect za sve naše kolege iz okolnih DVD-a i JVP!‘.

Potom su objavili i još jednu fotografiju vatrogasca kako odmara na stepenici vatrogasnog vozila ‘nakon cijelonoćne borbe s požarom‘.

Ispod njihovih objava u času se nanizalo mnoštvo pohvala.

Nakon duge i teške noći, požar je jutros u 7 sati lokaliziran i stavljen pod kontrolu.


09:57 - Veliki požar kod Novigrada, koji je u četvrtak oko 23 sata stavljen pod nadzor, u 7 sati je u potpunosti lokaliziran, a izgorjelo je nešto više od 50 hektara bjelogorične šume i niskog raslinja, potvrdio je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac i istaknuo da nitko nije stradao.

Vatrogasci su uspjeli obraniti kuće na Stanciji.

U akciji gašenja požara, koji je buknuo jučer predvečer sudjelovalo je 86 vatrogasaca iz Novigrada, Umaga, Poreča i Buzeta i pripadnika tamošnjih dobrovoljnih vatrogasnih društava, a gašenje je otežavao jak, na trenutke olujni vjetar. Vatrogasci su uspjeli obraniti kuće na Stanciji.

Požar je gašen cijelu noć te je u 7 sati ujutro lokaliziran i stavljen pod kontrolu, objavili su iz umaške Javne vatrogasne postrojbe (JVP).

"Požar je pod kontrolom i s terena su povučene sve vatrogasne snage osim JVP Umag koji će dežurati i kontrolirati požarište, odnosno dogašivati ako bude potrebno. Zahvaljujući velikim naporima uspjeli smo obuzdati vatrenu stihiju, a što je najvažnije, prilikom intervencije nitko nije stradao, ostala je samo materijalna šteta" - istaknuo je Kozlevac.

Dodao je kako će se tijekom dana izmjeriti opožarena površina, a ona se prema prvim procjenama kreće negdje u rasponu od 40 do 50 hektara.


05:11 - Zahvaljujući velikom angažmanu i naporima vatrogasaca požar kod Novigrada, koji je buknuo u četvrtak oko 19 sati, stavljen je pod nadzorom u 23 sata no još uvijek nije u potpunosti lokaliziran, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dina Kozlevca.

U požaru je izgorjelo više od 45 hektara bjelogorične šume i niskog raslinja.

"Požar će se gasiti čitavu noć. Puše jaka bura i teško je sada reći kada će biti u potpunosti lokaliziran. Angažiran je veliki broj vatrogasaca i 27 vatrogasnih vozila. Nitko nije stradao, a požar nije u blizini stambenih objekata", rekao je Kozlevac dodavši kako su na terenu sve raspoložive snage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 21:51