KILOGRAMI DROGE

Velika akcija policije i Uskoka, razbijena organizirana skupina krijumčara heroina!

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Rijeci predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika

Zapljenjeni heroin

 /Policija

Policija je u suradnji s USKOK-om razbila organiziranu skupinu krijumčara heroina kod kojih je zapljenjeno više kilograma te droge te značajna količina gotovog novca.

Kako je izvijestila policija, policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave istarske, Odjela kriminaliteta droga su u suradnji sa Službom kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke, Službom kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli višemjesečno kriminalističko istraživanje nad šest osoba.

image

Zapljenjeni heroin

/Policija

"Policija sumnjiči petoricu muškaraca (43-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije, 59-godišnjeg državljanina Srbije i četvoricu hrvatskih državljana u dobi od 66, 49, 47 i 42 godine) da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja, odnosno da su se u razdoblju od rujna prošle godine do rujna ove godine udružili i povezali u zločinačko udruženje radi neovlaštenog stavljanja u promet heroina na narkotržište Istarske, Zagrebačke i Splitsko-dalmatinske županije", navodi policija dodajući da su osumnjičeni heroin nabavljali na područje jedne od zemalja jugoistočne Europe te su ga krijumčarili na područje Hrvatske.

"Djelovali su udruženo, svatko u svojoj ulozi nabave, prodaje, čuvanja, posredovanja u kupoprodaji, nuđenja na prodaju ili prenošenja droge radi prodaje, te same prodaje. Na taj su način u navedenom razdoblju stavili u prodaju najmanje 4,2 kilograma heroina", priopćila je policija. Trojica osumnjičenika uhićeni su u petak 23. rujna u jutarnjim satima na području PU zagrebačke, jednog je policija privela na području PU istarske i jednog na području PU splitsko-dalmatinske. Tijekom pretrage njihovih domova i vozila istražitelji su pronašli ukupno 3.9 kilograma heroina i novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge.

image

Novac zapljenjen kod dilera

/Policija

Svi su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave primorsko-goranske, a kaznena prijava protiv njih dostavljena je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. USKOK je, pak, na temelju podnesene kaznene prijave donio rješenje o provođenju istrage protiv šest osumnjičenih osoba zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja, priopćio je taj ured Državnog odvjetništva.

"Nakon što je, sukladno dogovoru, heroin prokrijumčaren iz Sjeverne Makedonije na zagrebačko područje, smješten je u obiteljsku kuću u vlasništvu III. okrivljenog koji je, po uputi II. okrrivljenog, bio zadužen za njegovo skladištenje, čuvanje, pakiranje i transport naručenih količina do kupaca. Tako su, prema prethodnom dogovoru, po pojedinačnim dolascima I. i VI. okrrivljenog iz Sjeverne Makedonije, predavali putem III. okrivljenog ili drugih osoba naručene količine heroina kupcima. Među kupcima su bili i IV. i V. okrivljeni koji je uz to bio zadužen i za predaju novca vozaču autobusa koji povezuje Hrvatsku i Sjevernu Makedoniju, što su ponekad činili i I. i VI. okrivljeni, a tako pribavljen novac prodajom heroina su potom I. i VI. okrivljeni preuzimali od vozača autobusa u Sjevernoj Makedoniji osobno ili preko člana obitelji", izvijestio je USKOK navodeći da su okrivljenici na taj način "u više navrata prodali 4,2 kilograma heroina čime su ostvarili materijalnu korist od najmanje 80.000,00 eura koje su međusobno podijelili".

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Rijeci predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:53