ZASJEDA U ZAGORJU

Velika akcija policije: Jedan razbojnik koji je raznio bankomat uhićen, drugog lovili helikopterom

Policija je čekala u zasjedi i dočekala razbojnike, bilo je i pucnjave, a jednog policajca razbojnik je vozio na "haubi"
 Željko Hajdinjak/Cropix

Policajci s pancirkama i dugim cijevima, kontrolni punktovi na cestama te policijski helikopter angažirani su u traženju pljačkaša koji je jučer u ranim jutarnjim satima sudjelovao u miniranju bankomata u Mihovljanu u Zagorju, a zatim je, bježeći, gotovo pregazio policajca koji ga je pokušao zaustaviti. Drugog pljačkaša, Iliju Jerkovića (37), policija je uhitila nakon miniranja bankomata te se nad njime provodi kriminalističko istraživanje.

Premda je uspio pobjeći, policija navodno zna i indentitet bjegunca, a riječ je o osobi koja je kao i Jerković poznata po imovinskim kaznenim djelima, uz ostalo posljednjih godina po provalama u bankomate. Po svemu sudeći policija je u noći na ponedjeljak postavila zasjedu u Mihovljanu, mjestu između Krapine i Zlatara, očekujući da bi se tu mogao dogoditi prepad na bankomat, što je posljednjih mjeseci prava pošast u Hrvatskoj.

image
Željko Hajdinjak/Cropix

Te sumnje su se pokazale točnima jer je u centru Mihovljana oko 3 ujutro odjeknula eksplozija bankomata koji su najmanje dvojica pljačkaša pokušala opljačkati. Ubrzo je nekoliko naoružanih policajaca stegnulo obruč oko njih, pri čemu su jednoga uhitili, dok je drugi, koji je bio u automobilu, dao gas te se pokušao probiti kroz policijsku blokadu, a na kraju je i uspio u tome. Navodno je pritom vozilom udario jednog policajaca te ga kraće vrijeme vozio na haubi, nakon čega je pao s vozila, zadobivši lakše tjelesna ozljede.

image
Željko Hajdinjak/Cropix

Vidjevši što se dogodilo policajci su pucali u gume bjegunčeva automobila kako bi ga pokušali spriječiti da nastavi vožnju, no na kraju im se automobil izgubio iz vida. Protiv uhićenoga Jerkovića vodi se nekoliko kaznenih postupaka zbog krađa i razbojstava pred nekoliko sudova u državi. Uz ostalo, uhićen je 2018. u Novigradu nakon miniranja bankomata, kada je ukradeno 570.000 kuna. I tada je policija tijekom uhićenja morala upotrijebiti sredstva prisile jer su Jerković i njegov kompanjon pokušali pobjeći.

Policija ih je tada povezivala sa poznatom bandom "Pink Panther". Zasjeda u Zagorju uslijedila je samo dva dana nakon što je tročlana banda uhićena na području Krka, neposredno nakon što su eksplozivom raznijeli bankomat u Malinskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:53