UPALI IM U MOBITELE

Velika akcija policije na području Splita i Kaštela: Uhićeno 19 članova bande, dilali su tone droge!

Jedan od usumnjičenih uhićen je na temelju europskog istražnog naloga kojega je izdala Njemačka

Ilustracija

 Bozo Radic/Cropix/Cropix

Velika akcija splitske policije u suradnji sa USKOK-om krenula je jutros oko 6 sati uhićenjima i upadima u stanove više osoba na području Splita i Kaštela, piše Slobodna Dalmacija.

Prema neslužbenim informacijama, radi se o razbijanju zločinačkog udruženja od najmanje 19 članova koji su se u posljednjih nekoliko godina bavili krijumčarenjem narkotika, i to uglavnom marihuane i kokaina.

Navodno se radi o većim količinama droge mjerene u tonama.

U vrhu organizacije, po sumnjama USKOK-a, nalazile su se i osobe koje su nedavno završile u splitskom Zatvoru zbog sumnje na pokušaj ubojstva jednog mladića.

Jedan od usumnjičenih uhićen je na temelju europskog istražnog naloga kojega je izdala Njemačka.

Današnja uhićenja su rezultati višemjesečne akcije koja je uključivala i razbijanje telefonskih razgovora članova kriminalne organizacije vođenih preko kriptiranih aplikacija, piše Slobodna Dalmacija.

Božinović: ‘Riječ je o krijumčarenju droge iz Južne Amerike‘

Veliku policijsku akciju u Splitu komentirao je i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

- Radi se o jednoj od akcija u nizu hrvatske policije, u razbijanju zločinačkih organizacija, kojih smo razbili oko 150 tijekom mandata. Većina ih se veže uz krijumčarenje droga, kao i ova jutrošnja. Radimo to u suradnji s kolegama iz inozemstva, u ovom slučaju Njemačke. Riječ je o krijumčarenju droge iz Južne Amerike, rekao je Božinović za N1 i dodao da je zaplijenjeno nešto manje od tone kokaina, toliko marihuane i oko sto kilograma hašiša.

- Prema brojkama, hrvatska policija je među najefikasnijima i preuzima vodeću ulogu u borbi protiv krijumčarenja droga na ovim prostorima, rekao je Božinović.

Da su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji potvrdio je i USKOK.

- Provodimo ih na području Splitsko-dalmatinske županije u odnosu na 19 hrvatskih državljana za koje se osnovano sumnja da su u okviru zločinačkog udruženja počinili kaznena djela iz oblasti kriminaliteta droga, priopćeno je iz USKOK-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 22:52