MEĐUNARODNA BANDA

VELIKA AKCIJA POLICIJE Pao jedan od najpoznatijih trgovaca luksuznih vozila, njegove aute vozili reprezentativci, odvjetnici, poduzetnici, kriminalci

 
Kuća u Dpnjoj Bistri koju policija pretražuje; Ivan Bašić

Tijekom ranoga jutra policija je upala u niz objekata na području Zagreba, ali i zagrebačke Županije, ogradivši trakama objekte, te uhićujući ljude.

Kako su nam javili čitatelji, u Donjoj Bistri je kuću jednoga njihovoga sumještanina ogradila interventna policija te su navodno tražili neku dokumentaciju. Iz policije nam je pak rečeno kako je u tijeku finalizacija velike akcije razbijanja međunarodne grupe utajivača poreza na uvozu luksuznih automobila najviše klase.

U akciji je uhićeno desetak osoba, a tijekom dana trebalo bi provesti niz pretraga većega broja poslovnih prostora.

Kako neslužbeno doznajemo, policija sumnja kako su osumnjičenici koristili tzv. metodu nestajućega trgovca kod uvoza luksuznih automobila s područja zemalja EU-a. Dakle u RH bi registrirali niz tvrtki u koje su stavljali tzv. fikus direktore, te utajivali PDV, a dio izvlačili u gotovini iz tih tvrtki.

Kako neslužbeno doznajemo, policija je jutros kao vođu grupe osumnjičila Ivana Bašića zvanoga Inja (48) osobu poznatu kao trgovca luksuznih automobila s kojima su se povezivale mnoge poznate osobe.

Marin Dešković
Kuća u Donjoj Bistri u koju je upala policija

Naime, prema našim izvorima Bašićeve automobile vozio je niz hrvatskih nogometnih reprezentativaca, poznati odvjetnici, poduzetnici, ali i osobe iz krim miljea.

Bašić je krajem devedesetih bio optužen kao dio skupine pukovnika Željka Maglova u Splitu, a zbog krijumčarenje automobila, no od tada je svoj posao legalizirao te postao jedan od najpoznatijih dobavljača luksuznih automobila u državi.

Godine 2012. nepoznata osoba je kao znaka upozorenja Bašiću bacila ručnu bombu na kuću koju ima na Knežiji. U eksploziji nitko nije ozlijeđen, a počinitelj nikada nje otkriven.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. listopad 2022 14:20