PAO NA GRANICI

Velika akcija USKOK-a i policije: Na Bajakovu uhićen muškarac s čak 270 kilograma marihuane

USKOK 43-godišnjeg vozača sumnjiči da je bio pripadnik međunarodne zločinačke organizacije koja je krijumčarila drogu

Kamion u kojem je bila skrivena droga

 PU vukovarsko-srijemska

Policija je u petak na graničnom prijelazu Bajakovo u kamionu kojim je upravljao 43-godišnji državljanin Makedonije pronašla 270 kilograma marihuane, a vozač je uhićen i kazneno prijavljen. Marihuana je bila vakumirana u 20 vakumiranih vreća te skrivena među paletama s ostalim teretom u kamionu.

USKOK je protiv 43-godišnjeg vozača otvorio istragu osumnjičivši ga da je bio pripadnik međunarodne zločinačke organizacije koja je krijumčarila drogu, a istražni sudac osječkog Županijskog suda odredio mu je istražni zatvor.

image

Droga zaplijenjena na Bajakovu

PU vukovarsko-srijemska

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim državljaninom Sjeverne Makedonije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona.

Naime, osumnjičenik je 6. siječnja 2023. godine oko 11 sati na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo, upravljajući teretnim vozilom, pristupio ulaznoj graničnoj kontroli pri čemu je deklarirao robu, no policijski službenici Postaje granične policije Bajakovo su u suradnji s carinskim službenicima izvršili pregled tovarnog prostora priključnog vozila te uz deklariranu robu pronašli i oduzeli gotovo 270 kilograma marihuane pakirane u 20 PVC vreća.

Osumnjičenik je 7. siječnja 2023. predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske i protiv njega je podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

image

Droga zaplijenjena na Bajakovu

PU vukovarsko-srijemska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 04:06