U CIJELOJ HRVATSKOJ

VELIKA AKCIJA USKOK-a Razbili lanac prostitucije i trgovanja ljudima

Ilustracija
 Bruno Konjević / CROPIX

Više od 15 osoba uhićeno je u velikoj akciji razbijanja lanca organizirane prostitucije i traffickinga koju su USKOK i policija proveli u sjevernom i južnom dijelu Hrvatske. U srijedu je dio osumnjičenika priveden na saslušanje u sjedište USKOK-a u Zagrebu, a tijekom dana u prostorijama Policijske uprave zagrebačke bit će održana izvanredna tiskovna konferencija na kojoj će šefovi kriminalističke policije prezentirati rezultate dosad provedenih etapa velike akcije.

Hrvatska policija i Općinsko državno odvjetništvo surađivali su sa kolegama iz Slovenije i Kosova.

Kako neslužbeno doznajemo, radi se o višemjesečnom istraživanju u sklopu kojeg su korištene posebne mjere tajnog nadzora telekomunikacijskih usluga, djelatnosti i prometa, a podaci prikupljeni na taj način bit će korišteni u kaznenom postupku protiv optuženika.

U srijedu su u jutarnjim satima na području Zagreba, Hrvatskog Zagorja i Dalmacije provedena iznenadna uhićenja, a pretragama stanova pronađeni su brojni dokazi koji potvrđuju sumnje da su se članovi nadzirane skupine bavili organiziranom prostitucijom. Operativna akcija nazvana je Zeko. Pripadnici specijalne policije pružali su potporu kolegama iz krim. policije, ali kako doznajemo, nije bilo potrebe za primjenom sile.

U akciji Komet uhićeno je 16 osoba zbog protuzakonitog ulaženja i kretanja u Republici Hrvatskoj.

Uglavnom je riječ o državljanima Kosova koji su dobivali ilegalni smještaj u Zagrebu, a potom su bili ilegalno prebacivani u Sloveniju, pa dalje u EU. Osim njih, ilegalno su ulazili u zemlju i osobe afroazijskog porijekla, uglavnom Somalijci i Eritrejci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 08:59