POTRAGA U TIJEKU

VELIKA ORUŽANA PLJAČKA U ZAGREBU Maskirani dvojac uz prijetnju oružjem orobio tvrtku za prodaju i servis vozila, odnijeli 250.000 kuna!

 
 Ranko Šuvar / Hanza Media

Pomno planirano razbojništvo u prostorije tvrtke Auto Remetinec u novozagrebačkom naselju Remetinec u utorak se prijepodne itekako isplatilo dvojci naoružanih razbojnika koji su u manje od minute, uz prijetnju vatrenim oružje, brzinski zaradili oko 250 tisuća kuna.

Kako doznajemo, maskirani lopovi naoružani do zuba ušetali su oko 10.30 sati u prodajni prostor tvrtke koja se inače bavi prodajom, servisom i tehničkim pregledom vozila te su itekako dobro znali gdje se nalaze prostorije računovodstva. Tamo su zatekli četiri djelatnice stare između 38 i 59 godina, a jednoj od njih je jedan od razbojnika prislonio pištolj na rame te zaprijetio smrću ako mu ne preda novac.

Zagreb, 290817.
Auto Remetinec
Auto salon u kojem se jucer dogodilo razbojnistvo.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / Hanza Media

-Ušli su, prošli i izašli. Trajalo je manje od minute. Bili su maskirani. Odjurili su pješice van. Pod šokom smo svi. No ništa ne znamo - govore nam zaposlenici. Cijelu lopovsku akciju snimile su nadzorne kamere čije će snimke, nadaju se istražitelji, poslužiti im u istrazi i pri otkrivanju počinitelja. Ujedno, u tijeku je i rekonstrukcija bijega pljačkaša jer policajci nastoje locirati i snimke uličnih videonadzora koji su eventualno, također, snimili djelić bijega.

Kako to obično biva, nije za isključiti da je razbojnike u nekoj od susjednih uličica čekao treći pomagač u upaljenom automobilu kako bi se što prije izgubili u gradskoj vrevi.

Ranko Šuvar / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2022 12:45