POLICIJA U LOVU

VELIKA PLJAČKA KOD ULICE GRADA VUKOVARA Maskirani i do zuba naoružani odnijeli znatnu količinu novca, i prolaznicima naredili da legnu na cestu!

 
 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Zagrebačka policija intenzivno traga po gradu za najmanje trojicom nepoznatih razbojnika koji su u brzinski odrađenoj, ali očito i pomno planiranoj pljački danas oko 15.30 sati presreli i orobili neimenovanu dvojicu muškarca ispred Erste banke u Lučićevoj ulici uz Aveniju grada Vukovara u Zagrebu.

Zagreb, 111217.
Ivana Lucica.
Policijski ocevid nakon pljacke ispred Erste banke.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Prema pričanjima svjedoka, razbojnici su bili maskirani i naoružani do zuba, a žrtve koje su sa sobom toga trenutka nosila torbe s neutvrđenom količinom novca i drugih vrijednosti zaskočili su čim su ih uočili ispred drive-in bankomata ispred navedene poslovnice. Okolnosti pod kojima se dogodilo razbojništvo se utvrđuju, a prema tvrdnjama svjedoka s mjesta događaja, nakon što je policija sve ogradila trakom, razbojnici su i prolaznicima tog trenutka navodno zaprijetili da legnu na pod. Jesu li lopovi imali dojavu da će se dotični muškarci u navedeno vrijeme zateći ispred banke s većom količinom novca ili su strpljivo vrebali žrtve, nije poznato.

Zagreb, 111217.
Ivana Lucica.
Policijski ocevid nakon pljacke ispred Erste banke.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

U tijeku je policijski očevid, kao i izuzimanje nadzornih kamera s poslovnice banke te s okolnih zgrada i raskrižja kako bi se rekonstruirao tijek bijega razbojnika. Hoće li korisne podatke s istražiteljima podijeliti i same žrtve oružanog prepada, pokazat će istraga. S obzirom na to da su diljem grada zbog adventa pojačane policijske mjere sigurnosti, ne može se isključiti da će se počiniteljima brzo ući u trag.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:38