IZA REŠETAKA 30-AK OSOBA

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA DILJEM HRVATSKE! U jutarnjim satima uhićena kriminalna skupina koja je obavljala važan posao za opasne mafijaše

 
Ilustracija
 Damjan Tadić / Hanza Media

S ranim jutarnjim satima policija je širom zemlje počela realizaciju velike akcije razbijanja kriminalne grupe koja se bavila izradom dokumenata za neke od najopasnijih kriminalnih grupacija u Europi.

Kako neslužbeno doznajemo uhićeno je oko 30 osoba, a uhićenja se provode na području Zagreba, Karlovca, Zadra ali i drugih gradova. Sumnja se da su pripadnici ove grupe iz Hrvatske nabavljali i izrađivali originalne putovnice za pripadnike srbijanskog Zemunskog klana, te pripadnike crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana.

Riječ je o grupacijama s kojima se povezuje više desetaka mafijaških likvidacija na nekoliko kontinenata.

Kako neslužbeno doznajemo, akciju su policija i Državno odvjetništvo planirali oko godinu dana, da bi se danas ujutro krenulo u sinkronizirana uhićenja prema nizu osoba, od koje su neke smatrane opasnim.

Kako neslužbeno doznajemo, osoba koju policija sumnjiči da je bio glavni šef grupe je N.S.(49) koji je jutros uhićen na području Kozari boka.

Također, kako doznajemo, u akciji je uhićeno i nekoliko policajaca za koje se sumnja da su pripadnicima grupe iz policijskoga informativnoga sustava odavali podatke o identitetima hrvatskih građana koji bi bili pogodno da se na njihovo ime izrađuju lažni hrvatski dokumenti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. studeni 2023 11:52