POJAČAN NADZOR

Velika policijska akcija na području Zagreba: Ulovili 67 počinitelja najopasnijih prometnih prekršaja

Policija je najveću količinu alkohola zabilježila kod 27-godišnjaka koji je upravljao automobilom u Vlaškoj ulici u Zagrebu

Policija /Ilustracija

 Ranko Šuvar/cropix

Zagrebačka policija izvijestila je o rezultatima preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača tijekom koje su u protekla dva dana "ulovili" 67 vozača za razne prekršaje, a među kojimja se ističe 27-godišnjak koji je vozio ulicama Zagreba s 2,32 promila alkohola u krvi.

Nadzor je bio usmjeren prvenstveno na počinjenje tzv. "četiri glavnih ubojica u prometu", a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji.

Utvrđeno je ukupno 67 prometnih prekršaja, od čega su 13 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 30 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, šest zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i jedan zbog nepropisnog korištenja mobitela. Iz policije ističu da je jedna od prijavljenih osoba recidivist, a da su dvije zadržane do otriježnjenja.

Policija je najveću količinu alkohola zabilježila kod 27-godišnjaka koji je upravljao automobilom u Vlaškoj ulici u Zagrebu te je prilikom kontrole "napuhao" čak 2,32 promila alkohola u organizmu. Nešto manje, 2,19 promila alkohola u krvi, izmjereno je kod 50-godišnjaka koji je upravljao vozilom u Blaškovečkoj ulici u Blaškovcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:53