SIVA EMINENCIJA

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA Narko bandu predvodio je 83-godišnji hrvatski emigrant

Na osnovu informacija američke agencije DEA doznalo se da se sprema veliki šverc droge brodom u Europu. Ukupno je u akciji zaplijenjeno 80 kilograma kokaina
 cc

BUENOS AIRES - Zbog pokušaja šverca 65 kilograma kokaina u Urugvaj i u Europu policija je uhitila 30-godišnjeg V. M., odvjetnika hrvatskih korijena, kojeg je njegov 83-godišnji otac uvukao u krijumčarski lanac.

Finale je to operacije argentinske policije u kojoj je uhićeno šest pripadnika narko bande, do koje se došlo na osnovu informacija američke DEA-e.

Doznalo se da da se sprema veliki šverc droge brodom u Europu, a uhićenja su realizirana prije nekoliko dana, doznaje Novi list.

Najveći dio pošiljke zaplijenjen je upravo kod 30-godišnjeg odvjetnika V. M. koji je glumio običnog turista u posjetu obitelji u Argentini. Njegov otac, 83-godišnjak, hrvatski je državljanin i sumnja se da je upravo on bio »siva eminencija« ove skupine. On je, navodno i financirao nabavku i krijumčarenje kokaina.

Ukupno je u akciji zaplijenjeno 80 kilograma kokaina. Policija je koordinirano pretresla više lokacija u okolici Buenos Airesa i Rio Negra te Salta.

Odvjetnika su istražitelji zaskočili dok se s drogom skrivenom u automobilu »volkswagen vento variant« pokušavao ukrcati na brod, a krajnje odredište trebao mu je biti njemački Köln. Kokain se nalazio u posebnom spremniku između stražnjeg sjedala i prtljažnika vozila. S njim u društvu bili su njegova supruga i dvogodišnji sinčić, javlja Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 06:20