KRIJUMČARI LJUDIMA

Velika policijska akcija u Rijeci, pala banda koja je na jadima migranata zaradila bogatstvo!

Uskok sumnja da je krijumčarima pomagala izvanbračna partnerica jednog člana skupine koja je zbog toga osmookrivljena u ovom slučaju
 Pu Primorsko-goranska

Uskok je, na temelju prijave primorsko-goranske policije, pokrenuo istragu protiv osmero krijumčara migranata koji su u nepune dvije godine na taj način navodno zaradili gotovo 300.000 eura.

Skupinu koja je 'radila' od 2018. do rujna ove godine su po tvrdnjama tužiteljstva okupila prva dvojica okrivljenih nakon što su s nepoznatom osobom iz inozemstva dogovorili prihvat migranata na graničnoj crti između BiH i Hrvatske za najmanje 2000 eura po strancu i 300 eura po komadu prtljage.

image
Pu Primorsko-goranska

Za njihov transport kroz Hrvatsku, skrivanje te prebacivanje u Sloveniju, organizirali su i u zajedničko djelovanje povezali ostale okrivljenike. "Osim toga su ih angažirali i za poslove prethodnice u cilju uočavanja i dojavljivanja ostalim članovima grupe o nailasku policijskih patrola", izvijestio je Uskok.

image
Pu Primorsko-goranska

Dodaju da su organizatori skupine nabavljali mobilne uređaje i radio stanice za prikrivenu komunikaciju te snosili troškove održavanja, popravaka i eventualnih preinaka vozila za prijevoz ilegalnih migranata.

Na taj su način članovi skupine kroz Hrvatsku prevezli i u Sloveniju prebacili ili pokušali prebaciti najmanje 129 ilegalnih migranata te međusobno podijelili zaradu od najmanje 296.700 eura.

image
Pu Primorsko-goranska

Uskok sumnja da je krijumčarima pomagala izvanbračna partnerica jednog člana skupine koja je zbog toga osmookrivljena u ovom slučaju.

Za trojicu okrivljenika Uskok je od Županijskog suda u Rijeci zatražio određivanje istražnog zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2020 00:22