DRAMA U SLAVONIJI

Velika potraga kod Nove Gradiške: Policija cijelu noć lovila krijumčara po poljima, partnera mu uhvatili odmah

U njihovu vozilu rumunjskih nacionalnih oznaka policajci su pronašli više stranih državljana bez dokumenata

Uhićeni krijumčari (ilustracija)

 Robert Fajt/Cropix

Iza policijskih službenika PU brodsko-posavske je besana noć jer su tek ujutro uspjeli uhvatiti jednog odbjeglog krijumčara dok su drugog uhitili još sinoć, nedugo nakon prometne nesreće.

O cijeloj akciji uhićenja krijumčara ljudi potom su se i oglasili. Provjerom identiteta osumnjičene dvojice Rumunja, utvrđeno je da je riječ o mlađim punoljetnicima. Prvi koji je još sinoć uhićen ima 21 godinu i vozio je auto s migrantima, dok je godinu mlađi onaj uhićen jutros.

- Jučer, 8. veljače u 18.45 sati, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske obavljajući policijske zadaće u civilnom automobilu, u Novoj Gradiški su uočili osobni automobil (rumunjskih nacionalnih registracijskih oznaka) koji se kretao prema naplatnim kućicama. Potom su primijetili da se navedeni automobil zaustavio oko 300-tinjak metara od kružnog toka te su policajci stali u blizini, u namjeri kontrole, budući da su posumnjali da se u automobilu nalaze migranti. Po uočavanju policijskih službenika, nepoznati vozač je naglo krenuo s vožnjom udarivši u dva vozila, od kojih je jedno vozilo pravosudne policije. Uslijed udara došlo je do puknuća pneumatika osobnog automobila rumunjskih registracijskih oznaka, koji se nakon nekoliko metara zaustavio, a iz kojega su izašle dvije osobe pobjegavši preko poljoprivrednih površina - kažu iz PU brodsko-posavske.

Ujedno otkrivaju da je prema posljednjim informacijama ipak jedna osoba lakše ozlijeđena te da policija nastavlja rad na slučaju i kriminalističko istraživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:10