DIGLI I HELIKOPTER

Velika potraga kod Vrbovca za čovjekom koji je pokušao ubiti susjedu, policija uputila apel građanima

Ozlijeđenoj osobi je liječnička pomoć pružena u KB Dubrava gdje je utvrđeno da se radi o lakim ozljedama
Policijski helikopter i fotografija bjegunca
 Robert Fajt/Cropix/Pu Zagrebačka

U subotu u 9.40 sati u Vrbovcu, nakon prethodnih nesuglasica i verbalnog sukoba, 41-godišnjak je oštrim predmetom napao i fizički ozlijedio 78-godišnjakinju, priopćila je zagrebačka policija.

Policija navodi da je riječ o pokušaju teškog ubojstva, a ozlijeđenoj osobi je liječnička pomoć pružena u KB Dubrava gdje je utvrđeno da se radi o lakim ozljedama.

Nakon zaprimljene dojave i dolaska na mjesto događaja, sve raspoložive policijske snage tragaju za počiniteljem koji se najvjerojatnije nalazi u psihički rastrojenom stanju. U jednom trenutku policija je digla i helikopter.

image
Bjegunac kojeg traži policija
Pu Zagrebačka

Kako smo neslužbeno doznali, muškarac se, nakon što je ženu ozlijedio sjekirom, zaključao u kući gdje je bio i do dolaska interventne policije.

Međutim, uspio je pobjeći prije nego je policija upala u kuću i oko 21.30 sati još je u tijeku bila potraga za njim.

Doznajemo i da je dosad u više navrata policija intervenirala zbog problema koje je pravio susjedima, a nije poznato je li u trenutku bijega iz kuće bio naoružan.

'Ne ulazite u interakciju s njim'

Policija je također uputila apel građanima da ne ulaze u interakciju s tom osobom ako je sretnu, već na diskretan način kontaktiraju policiju.

- Muškarac je zadnji put viđen 7. kolovoza na području Vrbovca oko 10 sati. Molimo građane koji imaju korisna saznanja o kretanju osobe tijekom dana ili ga uoče, da kontaktiraju policiju na broj 192 ili 01/2791 124, kažu iz PU zagrebačke iz koje su poslali i fotografiju i opis muškarca.

Kako navodi policija, bjegunac je star 41 godinu, jače je tjelesne građe, visine oko 180 cm, svjetlije puti, smeđe kraće kose, tjemene ćelavosti, a obučen je u sivu majicu kratkih rukava i donji dio plave trenirke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 08:44