AKCIJA

Velika potraga na Peručkom jezeru za mladićem iz Obrovca Sinjskog: Angažirane sve raspoložive snage

U tijeku je potraga za mladićem u koju su uključene gotovo sve raspoložive snage HGSS-a
Dominik Branimir Bilobrk (lijevo)
 Nestali.hr, Cropix

Na području jezera Peruća i u njegovu okruženju od ponedjeljka prijepodne traje velika potraga za jednom nestalom mlađom muškom osobom. Uz policiju u potrazi sudjeluje veliki broj pripadnika HGSS-a Stanice Split i njenih ispostava i to s potražnim timovima s psima, dronovima i plovilima, a u potragu je uključen i helikopter HRZ. Pridružuju se i građani, te susjedi spomenutog mladića, njih tridesetak. Kako nam je kazao Darko Gavrić Čerčo, pročelnik HGSS-ove Stanice Split, ako se nestalu osobu ne pronađe tijekom ponedjeljka, a tragat će se sve dok bude moguće za danjeg svjetla, u utorak će se nastaviti pretraživanje, piše Slobodna Dalmacija.

Pritom će se uključiti HGSS-ovi ronioci s područja cijele Hrvatske koji će pretraživati akumulacijsko jezero Peruća. Neslužbeno smo saznali da je već u ponedjeljak na samom početku pretrage kod zaseoka Borkovići u Laktacu pronađeno napušteno osobno vozilo za koje se pretpostavlja da bi moglo pripadati nestaloj osobi.

Na naše pitanje je li istina da je u blizini jezera pronađena i odjeća za koju se pretpostavlja da bi mogla pripadati istoj osobi naš neslužbeni izvor to nam nije demantirao, ali je dodao da ne može ni potvrditi jer za to nije ovlašten. Iz službenih izvora nismo uspjeli saznati identitet osobe za kojom se traga. Indikativno je kako je na službenoj mrežnoj stranici MUP-a objavljeno da je u subotu 19. rujna nestao mladić s obližnjeg područja.

Na spomenutoj stranici se navodi da je riječ o Dominiku Branimiru Bilobrku, 23-godišnjaku iz Obrovca Sinjskog. U trenutku nestanka bio je obučen u kratke maskirne hlače, crnu majicu kratkih rukava i crne tenisice. Jače je tjelesne građe, a od kuće se udaljio u automobilu marke Fiat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 19:22