NESTALI BEZ TRAGA

VELIKA POTRAGA ZA IVANOM I PATRIKOM Susjedi ne vjeruju da je proživljavala bračnu kalvariju, muž se nada: 'Možda se samo sklonila'

Samo da se vrati. Možda je samo otišla razbistriti glavu - kaže Ivanina majka Marica
 Facebook

I dalje traje intenzivna potraga za Ivanom Fogadić (29) i njenim sinčićem Patrikom (5) koji su nestali na području Međimurja u noći s nedjelje na ponedjeljak.

U potrazi danonoćno sudjeluju policajci, vatrogasci, pripadnici HGSS-a, članovi lokalnih lovačkih i ribolovnih udruga te Zmajarskog kluba iz Varaždina, ali i Ivanin suprug Valentin. Sve vodene površine na tom području, uključujući i akumulacijska jezera, pretražuju se sonarima, a područje iz zraka nadzire i helikopter MUP-a, no rezultata još nema.

Otišla razbistriti glavu

- Bio sam na terenu u Vinkovcima kad me ženina sestra u jutarnjim satima izvijestila da su Ivana i Patrik nestali. Isti tren sam posudio automobil i vratio se u Međimurje. Vjerujte mi, ništa nije ukazivalo na to da bi se ovo moglo dogoditi. Nikakvih naznaka nije bilo. Doista nikakvih! Nadam se samo da su se negdje sklonili i da će se javiti. Nadam se najboljem jer ne mogu drugačije. Dogovarali smo se otići na more na godišnji odmor. Možda je uzela malog i otišla na more - pita se zabrinuti suprug Valentin Fogadić, pirotehničar po zanimanju.

Od trenutka dojave da je Ivana Fogadić u gluho doba noći javno ostavila oproštajno pismo i da joj se gubi svaki trag te da je u nepoznato odvela sa sobom sina, mnogobrojna obitelj Lojna iz Otoka u Vukovarsko-srijemskoj županiji, na čelu sa njezinim roditeljima te bratom i sestrom, k sebi ne može doći.

Ivaninoj majci Marici u ponedjeljak u tri sata ujutro pokucali su policajci. Vijest ih je ostavila bez riječi.

- Samo da se vrati. Možda je samo otišla razbistriti glavu. Ništa nije dala naslutiti nikome od nas. Pa, ljudi moji, Ivana je jedno predivno, nasmijano biće. Veseljak. Živjela je za to dijete. Nikada nije pričala da joj je teško u životu. Dok smo čitali to pismo koje je ostavila na internetu, nismo mogli vjerovati da joj se sve to dogodilo. Suza za suzom od nevjerice se samo spuštala niz lice.

Lažna idila

Ivaninoj majci Marici je pozlilo i završila je na infuziji. Prestala je jesti i piti te ne spava. Vegetira i čeka bilo kakvu vijest. Ivanin, pak, otac samo šuti i sjedi i gleda kroz prozor. Ne znamo što da mislimo. Svima je teško, ali Ivaninim roditeljima je najteže - priča nam s neopisivom tugom strina nestale Ivane Fogadić koja o njezinu suprugu, pirotehničaru Valentinu, nije stekla loš dojam.

Čak štoviše, napominje, da cijela obitelj Lojna s njim ima korektan odnos.

Uvijek se Ivani razvesele kad ih jednom godišnje posjeti u rodnom Otoku sa sinom za kojeg kažu da je mirno dijete anđeoskog lica. O bračnom suživotu Ivane i Valentina članovi njezine obitelji, sudeći po pismu namijenjenom suprugu, očito ništa nisu znali. Vjenčali su se prije sedam godina, kaže još Ivanina strina, nakon čega su se preseliti u Totovac gdje su kupili kuću.

Neki od Ivaninih poznanika kažu da ih je ostavila u uvjerenju kako je njezin brak idiličan pa zato nitko ne želi vjerovati da je, zapravo, pod paravanom lažne idile proživljavala u pismu opisanu kalvariju, trpjela batine...

Radi u školi

- Preko Zavoda se zaposlila u Osnovnoj školi u Čakovcu gdje je godinu dana, a možda je prošlo već i dvije, radila sa djecom koja imaju poteškoće u razvoju. Upala je u onaj Vladin program za osposobljavanje.

Bila je zadovoljna i trenutno je na ferijama. Svi redom živimo u nadi da ćemo ju jedan dan ugledati sretnu na vratima kuće - zaključuje jedan od Ivaninih prijatelja iz Međimurja.

Fotogalerija: U potrazi za nestalom Ivanom i 5-godišnjim sinom tragaju policija, HGSS, ribolovci, lovci...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 11:03