VEĆ TREĆI DAN

Velika potraga za ribarima u Istri: ‘Policijski ehosonder je uočio nešto na dnu mora...‘

Treći dan traje potraga za dva ribara kojima je nestao svaki trag u utorak poslijepodne

Dolores Brenko Škerjanc

 Goran Sebelic/Cropix

I treći dan traje potraga za dva ribara kojima je nestao svaki trag u utorak poslijepodne u akvatoriju između Umaga i Novigrada, a kako sada stvari stoje u potragu su se uključili i policijski ronioci. Naime, kako je rekla pulska lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc, na poziciji gdje je zadnji put uočen signal mobitela jednoga od ribara, policijski ehosonder je uočio nešto na dnu mora, i to na dubini više od 27 metara.

- Ne mogu vam potvrditi što je na dnu mora. To je bila prvobitna lokacija gdje je zadnji put uočen signal s njihovog mobitela. Riječ je o poziciji nekih 10 milja od Novigrada, a na licu mjesta su policijski ronioci i ronioci Istarske županije. Naime, mi smo sinoć uočili da bi nešto moglo biti na dnu mora i zato smo danas angažirali ronioce, kazala je kapetanica. Inače, danas su pretraživali dva područja, a u pomoć Lučkoj kapetaniji uskočila je i obalna straža te Lučka kapetanija Rijeka, a jučer i Ina. Tu je i policija, a i talijanske snage istražuju svoje područje.

- Danas smo krenuli na dva područja pretraživanja. Dvije brodice Lučke kapetanije Pula išle su na poziciju gdje je zadnji put uočen signal s mobitela ribara, dok su brodice Lučke kapetanije Rijeka i obalne straže išle južnije. Jučer je avion preletio područje, ali nije ništa uočeno, kazala je Brenko Škerjanc.

Poručila je da će ribare nastaviti tražiti dok ih ne nađu i da se još uvijek nadaju da su živi.

- Potraga će trajati dok budemo procijenili da je to potrebno. To je teško reći jer su ljudski životi u pitanju. Mi se uvijek nadamo da su živi. Svaki dan nam se neke nove informacije događaju. Talijani su potvrdili da su i oni uputili brod ili brodove da pretražuju svoju stranu. Vrijeme se smirilo što je dobra vijest za daljnju potragu, zaključila je pulska lučka kapetanica.

image

Dolores Brenko Škerjanc

Goran Sebelic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:47