AKCIJA 'INSULA 2'

VELIKA RACIJA NA ZRĆU Na udaru policije čak 135 partijanera, pali i taksisti na crno, naplaćeno pola milijuna kn kazni

U policijskoj akciji pronađena je i jedna osoba za kojom se tragalo
 CROPIX

Operativna akcija "Insula" na otoku Pagu dobila je svoj nastavak. Djelatnici Ravnateljstva policije su u suradnji sa PU zadarskom te PU ličko-senjskom od 29. lipnja do 6. srpnja unijeli "nemir" među raskalašene posjetitelje i dilere na plažama Zrće i Katarelac.

Ukupno su procesuirali 135 osoba među kojima je bilo 118 državljana Velike Britanije, troje Njemaca, dvoje Slovenaca i dva Australca te po jedan Slovak, Švicarac, Irac, Škot, ali je kažnjeno i petero domaćih. Svih 135 će odgovarati zbog kršenja Zakona o suzbijanju zlouporabe droga jer je kod njih pronađeno ukupno 24 grama marihuane, dva grama hašiša, četiri jointa, 30 grama ketamina, 14 grama i 45 tableta ecstasyja, 57 grama i 14 tableta MDMA-e, četiri grama amfetamina, 18 grama kokaina, 11 grama heroina, 30 mililitara GHB-a, jedna metalna crna ampula s tragovima amfetamina te jedna drobilica s tragovima trave.

Policija je ispisala 130 prekršajnih naloga kao i pet optužnih prijedloga pri čemu su naplatili čak 450.000 kuna "teške" novčane kazne.

Ujedno su policajci proveli i tri kriminalistička istraživanja zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama nad trojicom Britanaca starih između 20 i 25 godina, a kod kojih je u vrijeme privođenja pronađeno i zaplijenjeno 15 grama MDMA, 10 grama ketamina, gram marihuane i gram mješavine hašiša i duhana te 115 tableta ectasyja kao i 14.000 kuna za koje se pretpostavlja da su zarađeni prodajom opijata.

Svoj obol tijekom Insule 2 dali su i djelatnici Carinske uprave Ministarstva financija obzirom da su utvrđeni i prekršaji iz Zakona o zabrani i sprečavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, a također su oduzeta i četiri taksi vozila čiji su vlasnici taksirali na crno.

Tu priči nije kraj, jer je u akciji pronađena i jedna osoba za kojom se tragalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 23:21