OBRAČUN U OTOČCU

Velika rekonstrukcija tučnjave HDZ-ovaca i policajaca: Tko je koga prvi udario, a tko je kasnije plakao u marici

Miroslav Boban, Zlatko Cvitković i Ivan Boban terete se za prisilu prema službenoj osobi, koja se kažnjava s do pet godina zatvora
Obračun u Otočcu
 Jutarnji List

Sva trojica HDZ-ovaca iz Otočca, bivši policajci Miroslav Boban i Zlatko Cvitković, te Miroslavov sin Ivan, zbog napada na policajce su suspendirani te je u tijeku postupak njihova izbacivanja iz stranke.

Na Općinskom državnom odvjetništvu su ispitani te im je naložena mjera opreza obveze redovitog javljanja u policiju. Terete ih zbog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi. Za ovo kazneno djelo je propisana zatvorska kazna do pet godina zatvora, no ako je "doveden u opasnost život ili tijelo službene osobe ili joj je nanesena tjelesna ozljeda", zakon propisuje kaznu u trajanju od jedne do osam godina. Dvojica napadnutih policajaca su lakše ozlijeđena.

Prema opisu događaja iz karlovačkog tužiteljstva (bez njihova navođenja identieta), možemo ukratko rekonstruirati detalje napada.

Dakle, bivši specijalac, prvoosumnjičeni Miroslav Boban (52) je u noći na nedjelju oko 1.35 sati na prostoru ispred Doma HV-a u Otočcu, "u cilju da spriječi postupanje policijskog službenika Policijske postaje Otočac zbog sumnje u počinjenje prekršaja protiv javnog reda i mira, krenuo prema njemu i udario ga rukom po lijevoj strani lica".

Zatim je, kako se sumnja, Miroslavov sin (20), kao drugoosumnjičeni, u cilju da spriječi privođenje svoga oca, istog policijskog službenika udario rukama u prsa, a onda i šakom u glavu.

Nakon toga je opet stariji Boban "tijelom i rukama gurao jednog policijskog službenika kako bi spriječio privođenje drugoosumnjičenika, odnosno svojeg sina te je paralelno "drugom policijskom službeniku upućivao prijeteće riječi i udario ga u glavu i prsa".

Trećeosumnjičeni Zlatko Cvitković, dojučerašnji zamjenik predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Otočca, također je pokušao spriječiti privođenje mlađeg Bobana, pa je "policijskog službenika rukama udario u predjelu prsa te mu uputio prijetnju".

Napadnuti policajci su zatražili pomoć svojih kolega, te su tek dolaskom druge ophodnje osumnjičenici svladani i privedeni.

Neslužbeno smo doznali da se Ivan Boban rasplakao u policijskom vozilu nakon uhićenja. Ozlijeđeni policajci neće imati dužih zdravstvenih problema, jer su njihove ozljede lakše, radi se o natučenjima i ogrebotinama.

Podsjetimo, Jutarnji list je jučer ekskluzivno objavio opširnu priču o ovom događaju, kao i videosnimku izgreda.

Javnost je ostala zgrožena, jer su osumnjičenici ugledni građani u Otočcu, odnosno bili su to jučer. Šef ličkog HDZ-a Marijan Kustić reagirao je promptno, te odmah po objavi zatražio da se pokrene njihov postupak isključenja iz stranke, što je u popodnevnim satima i učinjeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:02