PREDBLAGDANSKA AKCIJA

VELIKA ZAPLJENA U SPLITU Kod 29-godišnjeg dilera pronašli 9 kila 'trave' i kokain; Droga bi na ulici vrijedila više od pola milijuna kuna

Ilustracija
 PU splitsko-dalmatinska

Splitska policija nastavila je niz zapljena pa će pred blagdane dovesti u problem konzumente droge, pogotovo marihuane.

Na Lovretu su uhitili 29-godišnjeg dilera kod kojeg su pronašli 8,8 kilograma "trave", 115 grama kokaina te 33.650 kuna za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Prodajna vrijednost pronađene droge na ulici je veća od pola milijuna kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Kriminalističko istraživanje nad njim proveli su inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske.

- U utorak smo obavili pretragu njegova stana na splitskom području gdje su našli 8 kilograma i 840 grama marihuane, 115,6 grama kokaina, dvije digitalne vage za precizno mjerenje i novac. Uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge tijekom dana će se dovesti pritvorskom nadzorniku - saznaje se od Dušana Jenjića, voditelja Službe.

Nakon toga slijedi ispitivanje na Općinskom državnom odvjetništvu te će se odlučiti o istražnom zatvoru. Nabavna vrijednost kilograma marihuane je 2000 eura, a kokainu 4000 eura za 100 grama. Ukupno je to nešto manje od 22.000 eura, što u protuvrijednosti iznosi 165.000 kuna za zaplijenjenu količinu. Prodajom na malo na ulici utržilo bi se oko 525.000 kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Od početka godine na području PU splitsko-dalmatinske zaplijenjeno je oko 76 kilograma marihuane i 3 kilograma kokaina, saznaje se od Antonele Lolić, glasnogovornice splitske policije. Zabilježeno je ukupno 1700 zapljena različitih vrsta droga te je podneseno 176 kaznenih prijava zbog sumnje da su počinjena kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:27