UDARNI VIKEND

VELIKE PROMETNE GUŽVE U CIJELOJ ZEMLJI Kolone i do 10 kilometara, u tunelu Sv. Rok lančani sudar

 Goran Mehkek / CROPIX

U tijeku je možda i najmasovija smjena turista ove sezone. Zbog lančanog sudara u tunelu Sveti Rok i prometne nesreće kod čvora Oštrovica, stvarale su se kilometarske kolone u kojima se čekalo satima, no srećom, nitko nije stradao, javlja RTL.

Sve je počelo nakon manjeg sudara dva automobila u tunelu Sveti Rok u smjeru Zagreba, svi ostali koji su se našli u tom trenutku iza njih, krenuli su naglo kočiti, no jedan je vozač prebrzo vozio, nije uspio na vrijeme zakočiti i udario je u stražnji desni odbojnik automobila ispred sebe.

Ipak, u lančanom sudaru 5 vozila nitko nije stradao. Vatrogasci su stigli na mjesto nesreće u manje od minute. U roku pola sata automobili su uklonjeni i nastavljen je promet. No, stvorila se kolona duga 10 kilometara.

HAK je u svom izvješću od 21.30h priopćio kako je pojačan promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na:

- A1 pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 6 km,

- A2 Zagreb-Macelj, pred naplatom Krapina kolona je oko 6 km, a pred naplatom Trakošćan 5 km,

- A7 pred naplatom Rupa u smjeru graničnog prijelaza Rupa i pred graničnim prijelazom Pasjak kolona je oko 5km,

- na otoku Krku kolona je prema mostu u smjeru kopna,

- duž Jadranske magistrale (D8) na prilazima Splitu, Omišu, Trogiru i Makarskoj te

- na D1 od Korenice prema Karlovcu.

Zbog pojačanog prometa vozi se u koloni na Jadranskoj magistrali (D8) između Senja i Novog Vinodolskog.

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog odrona zemlje na autocesti A6 na 60. km između čvorova Vrata i Oštrovica u smjeru Rijeke, zatvoren je zaustavni trak.

Mokrih i skliskih kolnika ima mjestimice u Gorskom kotaru i na Hrvatskom primorju. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će i u nedjelju (17. kolovoza) od 12,00 do 23,00 sata. Zabrana se ne odnosi na državnu cestu D1, kao niti na autoceste.

Promet osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima:

- ulazak: Bajakovo i Tovarnik,

- izlazak: Karasovići, Pasjak, Macelj, Mali Prolog, Rupa i Bregana,

- oba smjera: Kaštel i Plovanija.

Tijekom turističke sezone, a posebice vikendima, na GP Metković pojačan je promet. Savjetujemo vozačima da koriste i granični prijelaz Nova Sela na državnoj cesti D62 između Metkovića i Vrgorca, na kojem nema dužih čekanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 15:45