SLUČAJ KOJI JE ZAPANJIO DALMACIJU

VELIKI OBRAT U SLUČAJU BRUTALNOG SILOVANJA U ŠIBENIKU Policija pritvorila mladića, a DORH ga pustio na slobodu, odvjetnik objasnio o čemu se radi

 
Ilustracija
 Bruno Konjević / CROPIX

ŠIBENIK - Uz prijetnje je oteo svoju bivšu djevojku, te je potom drogiranu u svom stanu brutalno silovao. Ovako bi se najkraće mogla opisati teška kaznena djela za koje je policija osumnjičila 25-godišnjeg mladića iz Šibenika, a koje je navodno počinio nad 23-godišnjom Šibenkom s kojom je jedno vrijeme bio u ljubavnoj vezi.

Naime, kako je priopćila šibenska policija u ponedjeljak ujutro, osumnjičeni je priveden i ispitan tijekom proteklog vikenda, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja pritvoren je i protiv njega je policija podnijela kaznenu prijavu zbog sumnji da je počinio kaznena djela prijetnje, protupravnog oduzimanja slobode, omogućavanja trošenja droga i silovanja na štetu svoje bivše 23-godišnje djevojke.

Ovaj slučaj, kako doznajemo od Marice Kosor, glasnogovornice PU šibensko-kninske, policiji je prijavila oštećena djevojka prošlog petka, 4.svibnja, a prema njezinoj prijavi, sve se navodno dogodilo u večernjim i noćnim satima još prije tri tjedna.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je, kažu u policiji, da je osumnjičeni prije dvadesetak dana u Šibeniku prišao djevojci i uz ozbiljnu prijetnju protupravno joj oduzeo slobodu kretanja. Potom ju je odveo u svoj stan, navode u policiji, u kojemu joj je omogućio konzumiranje droge, a nakon toga uz uporabu sile i prijetnje, bez njezinog pristanka, izvršio je spolni odnošaj.

Međutim, tijekom ponedjeljka došlo je do obrata u ovom slučaju. Naime, nakon što je osumnjičeni 25-godišnjak ispitan u ŽDO-u Šibenik, pušten je da se brani sa slobode.

- Nakon što ga je ispitao zamjenik županijskog državnog odvjetnika, osumnjičenik je pušten iz pritvora. Određena mu je mjera opreza zabrane približavanja 23-godišnjakinji, kao i mjera opreza izravnog i neizravnog kontakta prema ovoj djevojci. O tome hoće li biti doneseno rješenje o istrazi, odlučit će zamjenik županijskog državnog odvjetništva – kazao nam je Emilijo Kalabrić, glasnogovornik ŽDO-a Šibenik.

Nakon što je izašao iz pritvora, osumnjičeni 25-godišnjak angažirao je poznatog šibenskog odvjetnika Krešimira Škaricu.

- Osumnjičeni me nazvao na mobitel i pristao sam ga braniti u daljnjem istražnom postupku. Još nisam pogledao spis, ali čim je pušten iz pritvora vjerojatno je djevojka s kojom je prije bio u vezi iznijela neistinite optužbe na njegov račun. Ako državno odvjetništvo i pokrene istragu, smatram da neće biti teško dokazati nevinost moga klijenta – kazao nam je odvjetnik Škarica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 07:53