SNIMKE DRONOM

VELIKI POŽAR IZBIO NA PAGU Gase ga vatrogasci s Paga i iz Zadra: 'Vremenski uvjeti sad nam idu u prilog. Butkinju sporo gasimo samo iz jednog razloga'

 
Požar na Pagu, 6.1.2020.
 Facebook, Vatrogasci - oni su naši heroji

Na otoku Pagu kod Gorice izbio je veliki požar kojeg gase pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Pag i Zadar. Objavljeno je to uz fotografije i snimke požara na Facebook stranici 'Vatrogasci - oni su naši heroji'. Požar je izbio u popodnevnim satima.

Vatrogasci dodaju i da gašenje požara otežava bura.

Kako je za Zadarski.hr rekao zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Boris Jović, požar je pod kontrolom, gori visoka trava i trstika, a u prilog vatrogascima idu i vremenski uvjeti jer se vjetar smirio. Na terenu su trenutno vatrogasci javnih vatrogasnih postrojbi Pag i Zadar, a pomažu im kolege iz DVD-a Povljana i Kolan.

S terena smo dobili najnovije informacije:

- Gašenje je još u tijeku, ali svi su gospodarski objekti obranjeni s obzirom na to da im je vatra dosta blizu prijetila. Jedini je problem što nema pristupnih puteva za vozila jer je tlo vrlo vlažno odnosno natopljeno je. To je jedini razlog zašto ga sporo gasimo, ali ponavljam, sve je pod kontrolom – rekao nam je vatrogasac Branko Potočnjak te dodao kako vjeruje da će do večernjih sati požar kompletno ugasiti.

Uzrok požara još nije poznat te će njega, čim se ugasi, otkriti policija, javlja Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:26