BORBA S VATROM

Veliki požar u Imotskoj krajini, jak vjetar proširio ga preko granice u BiH

U predvečernjim satima, 50 -ak vatrogasca ugasilo je vatru s hrvatske strane
 Vojko Bašić/Cropix

Veliki požar u petak poslijepodne rasplamsao se na području Ričice u Imotskoj krajini, a vjetar ga je proširio preko granice u Bosnu i Hercegovinu, izvijestili su iz DVD-a Imotski.

U predvečernjim satima, 50 -ak vatrogasca ugasilo je vatru s hrvatske strane, dok u brdima, u susjednoj Bosni i Hercegovini vatrena stihija još bukti.

"Pedesetak vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila, uz pomoć kanadera i helikoptera, uspjeli su ugasiti požar na području Republike Hrvatske koji je zahvatio veliko područje niskog raslinja i borove šume, ali nisu bile ugrožene kuće", rekli su Hini u DVD-u Imotski.

Međutim, kako su dodali, dio požara kojeg je jak vjetar rasplamsao i proširio preko granice na područje susjedne Bosne i Hercegovine ondje još gori na nepristupačnom brdskom terenu, a u njegovo gašenje uključio se i kanader iz Hrvatske.

Požari i u Dalmatinskoj zagori - kod Muća i iznad Prugova

U kasnim poslijepodnevnim satima u Dalmatinskoj su zagori buknula dva požara, na nepristupačnim brdskim terenima blizu Muća i iznad Prugova pa će ih cijelu noć nadzirati vatrogasci, doznaje se u Županijskom vatrogasnom operativnom središtu u Splitu.

Vatrena stihija je zahvatila pašnjake na području Pribuda i Zlopolja blizu Muća. Taj požar gasi 18 vatrogasaca s pet vozila a dio njih će cijelu noć dežurati na požarištu, rekli su u Vatrogasnom operativnom središtu. Dodali s kako je riječ o nenaseljenom području te vatrena stihija ne prijeti kućama.

Požar je planuo i iznad Prugova na kliškom području , ali ne prijeti kućama izvijestili su vatrogasci. I to će požarište cijelu noć nadzirati skupina vatrogasaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:31