VATROGASAC OZLIJEĐEN

Veliki požar u Sesvetama, gorio prostor od 600 kvadrata, građani šokirani: ‘Nešto je grunulo‘

Gašenje dodatno otežava činjenica da je plamteće skladište puno boca s acetilenom koje se, uz maksimalne napore, izvlače van
 Goran Mehkek/CROPIX

Detonacija i crni gusti dim koji suklja iz proizvodne hale na kućnom broju 25 Industrijske ceste u Sesvetama uznemirio je oko 11.20 sati žitelje toga kraja.

U borbu s vatrenom stihijom promptno su krenuli zagrebački vatrogasci, a gašenje im dodatno otežava činjenica da je plamteće skladište puno boca s acetilenom koje, uz maksimalne napore, izvlače van.

- Je li to nova ekokatastrofa? Strašno je grunulo nešto, u retrovizoru auta potom sam vidio gusti crni dim koji ide na desetke metara u zrak. Za pet minuta su vatrogasci već bili na mjestu požara i sami očito ne znaju kakva im opasnost prijeti jer se spominju neke boce - kaže za Jutarnji jedan žitelj Sesveta.

Drugi svjedok požara govori nam da se u toj tvrtki gdje je požar proizvode igračke i umjetno cvijeće.

Vatrogasci su dojavu dobili minutu iza 11 sati te su na teren poslali sve raspoložive snage. Plamen gase vatrogasci sa 16 vozila, precizirali su u zagrebačkoj vatrogasnoj postaji.

U zagrebačkoj policiji rekli su da su njihovi pripadnici također izašli na teren, gdje poduzimaju mjere kako bi se sigurno ugasio požar.

image
Goran Mehkek/CROPIX

Iz ureda za upravljanje hitnim situacijama poslali su priopćenje i objasnili što to točno gori na istoku grada.

- Javna Vatrogasna postrojba Grada Zagreba danas u 11,00 sati dobila je dojavu o požaru skladišta na lokaciji Industrijska cesta 26, u Sesvetama. Prema dojavi gorjele su elektro instalacije, no dolaskom na teren utvrđeno je kako je riječ o požaru većeg obujma, odnosno plamen je zahvatio 50 posto objekta površine 600m2. Gorjele su plastične igračke i cvijeće, a tijekom gašenja jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen.

image
Goran Mehkek/CROPIX

Trenutno je na terenu 12 vatrogasnih vozila s 35 vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba te 35 vatrogasaca i 14 vozila iz Dobrovoljnih vatrogasnih društava Sesvete, Sesvetski Kraljevac, Lužan, Dragonožec, Moravče, Odranski Obrež i Kučilovina.

image
Goran Mehkek/CROPIX

Osim vatrogasaca, na terenu se nalaze i PU zagrebačka, Gradska plinara Zagreb i dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Požar je lokaliziran u 12,00 sati i u tijeku je raskopavanje i dogašavanje - stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:55