KOD DISKOTEKE HACIENDA

Veliki požar u Vodicama namjerno izazvala dvojica mladića iz Splita

Na parkiralištu disko kluba namjernim paljenjem vatre izazvali su požar
 Nikša Stipaničev/CROPIX

VODICE/ŠIBENIK- Nakon poduzete i okončane opsežne kriminalističke istrage sprovedene u PP Vodice, istražitelji su danas uz kaznenu prijavu za djelo dovođenja u opasnost tuđih života i materijalnih dobara opće opasnom radnjom u Pritvorsku jedinicu Istražnog centra u Šibeniku predali dvojicu Splićana u dobi 22 i 24 godine.

Mladiće se razinom osnovane sumnje tereti da su 12.kolovoza u Vodicama na parkiralištu isored diskoteke Hacienda u ranim jutarnjim satima oko 4,30 sati izazvali otvoreni olamen koji se potom naglo proširio i opasno zaprijetio sigurnosti više građana poglavito iz prigradskog naseljua Stablinac iz kojega su tijekom vatrene stihije dio mještana morali biti evakuirani.

Vatrena stihija, izazvana paljenjem vatre kod diskoteke Haciende, nošena jakom burom ubrzo je zaprijetila stotinama kuća u naselju Stablinac i u Gornjoj Srimi, čiji su apartmani bili puni turista. Velikim naporom vatrogasaca, mještana i turista, svi su stambeni objekti bili obranjeni. Izgorjelo je oko 20 hektara trave, niskog raslinja i smrike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 12:46