KOBNA UTRKA

VELIKI PRAVOSUDNISKANDAL Suci spis sa suđenja Marinu Čolaku držali u ladici 323 dana

Suđenje Marinu Čolaku (29) i Daliboru Opačku (36) za smrt 20-godišnje studentice iz Dubrovnika
 CROPIX

KARLOVAC - Nakon što je puna 323 dana potpuno netaknut stajao u nekoj od ladica Općinskog suda u Karlovcu, spis za suđenje poznatim automobilistima Marinu Čolaku (29) i Daliboru Opačku (36) danas će biti otpremljen na Općinski sud u Zagrebu.

Tamo bi im, u dogledno vrijeme, trebalo napokon biti zakazano novo suđenje, i to tri godine nakon što su, kako tvrdi Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu, prouzročili prometnu nesreću na autocesti A6 kod Bosiljeva u kojoj je poginula Čolakova suvozačica Ivana Obad, 20-godišnja studentica iz Dubrovnika.

Da će sudski predmet biti delegiran zagrebačkom sudu, potvrdila nam je Irena Šegavić, glasnogovornica Općinskog suda u Karlovcu. Čolak i Opačak s optužbama su se trebali suočiti 23. listopada prošle godine na sudu u Karlovcu, ali je prva rasprava bila odgođena jer je Opačak bio slomio nogu.

Šest dana kasnije, Sandu Janković, sutkinju koja ima je trebala suditi, Državno sudbeno vijeće imenovalo je sutkinjom Županijskog suda u Karlovcu, pa je nakon toga odgođena i druga, tada već zakazana rasprava.

Odmah je bilo jasno da im se u Karlovcu neće moći suditi s obzirom na to da je oboje preostalih dvoje kaznenih sudaca, Elma Kaleb Mamić i Leon Kovačić, sudjelovalo u radu vijeća za potvrđivanje optužnice protiv okrivljenika, pa nijedan od njih nije mogao sudjelovati u vođenju kaznenog postupka i glavne rasprave.

U travnju nam je glasnogovornica Općinskog suda Irena Šegavić potvrdila da će zbog toga predmet biti delegiran na Općinski sud u Gospić, no odluka je promijenjena i gotovo šest mjeseci kasnije odlučeno je da se spis delegira zagrebačkom sudu. Sve vrijeme na predmetu se ne radi ništa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2022 23:38