SIN USMRTIO OCA

VIDEO: 'ČULI SMO MAJČIN VRISAK I ONDA ZAPOMAGANJE - ZOVITE HITNU, ZOVITE HITNU!' Doznali smo nove pojedinosti krvoprolića koje je šokiralo Dugu Resu

 
Marijan Perušić (desno)
 Robert Fajt / CROPIX, Privatni album

Strašna tragedija dogodila se u srijedu u prijepodnevnim satima u dugoreškom naselju Mrežnički Varoš, u dijelu koji mještani zovu Perušićevo brdo. Antona Perušića (61) nožem je oko 10.30 sati usmrtio njegov sin Marijan (40).

Na mjesto događaja brzo je intervenirala Hitna medicinska pomoć, a s njima je došla i policija. Muškarac je, međutim, odmah izdahnuo i nije mu bilo pomoći, jer su rane koje mu je zadao sin bile smrtonosne. Ubojica ih je čekao na mjesto zločina, nije pružao otpor pri uhićenju i predao je nož kojim je usmrtio oca.

Majčin vrisak

Muškarca je policija odvezla u policijsku postaju Duga Resa na obradu. U njihovim prostorijama čekat će privođenje na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo te sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu. U ovom trenutku istražitelji ne znaju stvarni motiv tragedije i može se samo nagađati da je kulminirala međusobna dugogodišnja netrpeljivost oca i sina.

- Čuli smo majčin vrisak i onda zapomaganje: zovite hitnu, zovite hitnu! - kažu nam susjedi.

Na mjestu događaja policija je trakom obilježila vrlo široko područje, obje kuće Perušićevih, staru i novu, dvorišta i voćnjak. Upravo u dvorištu između dviju kuća dogodila se tragedija. Na imanju su osim oca i sina živjeli Marijanov mlađi brat i majka te baka. Majka Mande je umirovljenica, a otac je živio od najma apartmana koji su nazvali po njoj. Marijan je ranije radio u tvornici pištolja HS Produkt, a poslije je povremeno navodno radio u Njemačkoj. Susjedi nam kažu da su ubojica i njegov brat bili nevjerojatno dragi dečki i svima je nepojmljivo da je Marijan mogao dići ruku na oca koji je bio, kažu nam, impulzivan i pomalo ćudljive naravi, ali nikako ne zao čovjek. Zbog koje se kapi prelila čaša u njihovu odnosu zbog koje se prolila krv možda će doznati istražitelji.

Obdukcija

- Mogu u ovom trenutku reći da se u Domobranskoj ulici 60, Duga Resa, provodi očevid Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu u suradnji s djelatnicima PU karlovačke, gdje je, prema dosad dostupnim saznanjima, usmrćen 61-godišnji muškarac, hladnim oružjem, najvjerojatnije nožem, od njemu bliske osobe u dobi od 40 godina. Motive ovog događaja utvrđivat ćemo tijekom istrage, a u daljnjem tijeku istrage bit će potrebno provesti dokazne radnje obdukcije, fiziološkog i kemijskog vještačenja s ciljem utvrđivanja djela i počinitelja - rekao je u srijedu tužitelj Dubravko Skolan.

Vještačenje

Potvrdio je da prema njemu dostupnim saznanjima nema svjedoka događaja, osim samog počinitelja i žrtve nitko nije svjedočio niti sudjelovao u ubojstvu. Nije u tom trenutku znao reći je li počinitelj bio pod utjecajem alkohola, ali “naložili su vađenje krvi i krv će biti vještačena u Centru za kriminalistička vještačenja tako da se vidi stanje njegove ubrojivosti u trenutku događaja”.

Također je naveo kako je počinitelj zatečen na mjestu događaja i nije pružao otpor. Ni žrtva niti počinitelj dosad nisu bili evidentirani po počinjenjima kaznenih djela.

- Prema mojim informacijama, koje sam pokušao prikupiti prije dolaska ovamo, nije bilo kaznenog prijavljivanja ni žrtve niti počinitelja zbog kaznenih djela nasilja u obitelji i nekih djela koja uključuju nasilje. Jesu li prekršajno evidentirani u ovom trenutku ne mogu reći jer sam se po zaprimanju dojave uputio na mjesto događaja. Više ću znati tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana, kada ćemo nastaviti provoditi radnje - rekao je tužitelj Dubravko Skolan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:27