UHIĆENO VIŠE POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

VIDEO: CURE DETALJI O SKUPINI KOJA JE SURAĐIVALA S MAFIJAŠIMA? Šef bande bio je meta bombaškog napada, uhićena i službenica karlovačke policije

 
 CROPIX, HRT screenshot

U sklopu velike akcije tijekom koje je razbijena kriminalna skupina koja se bavila izradom dokumenata za neke od najopasnijih kriminalnih grupacija u Europi policija je pretrsla i jednu kuću na zagrebačkom Kozari boku.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o kući Nusreta Seferovića, 49-godišnjaka za kojeg se sumnja da je bio glavni šef grupe koja je nabavljala i izrađivala originalne putovnice za pripadnike srbijanskog Zemunskog klana, te pripadnike crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana.

Seferović, koji je predsjednik Vijeća romskih udruga Hrvatske, je osoba koja se nije prvi put našla u vijestima iz 'crne kronike'. Naime, u dvorište njegove kuće je prije tri godine tijekom noći bačena bomba.

Bomba je bačena oko 1.20 sati, a u tom je trenutku u kući bilo više od 50 ljudi koji su mirno spavali ne očekujući da će ih probuditi zvuk eksplozije. U sklopu kuće nalazilo se nekoliko romskih udruga, ali i dječji vrtić za romsku djecu.

Bombaš je na kraju prouzročio samo materijalnu štetu pa su tako oštećena vrata, prozor te fasada kuće, ali i četiri automobila koja su bila parkirana u dvorištu kuće.

"Nismo primali nikakve prijetnje i ne znam je li ovo napad na romsku zajednicu ili na mene. Nikome nismo dužni i nismo se nikome zamjerili, a zasad ovo je sve samo vandalski čin", rekao je tada Nusret Seferović.

"Ovakve stvari se nisu događale ni tijekom Domovinskog rata, a kamoli danas. Ja se ne bojim. Nisam se bojao tijekom rata kada sam se borio kao branitelj, a ne bojim se ni sada. Ali bojim se za svoju djecu i svoju obitelj, jer stvarno ne znam tko bi nam htio nauditi", izjavio je u travnju 2016. godine Nusret Seferović.

Također, Jutarnji doznaje da je u akciji privedeno više policijskih službenika, a među njima je i Senka Staroveški, i službenica za odnose s javnošću Karlovačke policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 20:35