VINSKI BONNIE I CLYDE

VIDEO: 'DOK JE ONA ZAŠPREHAVALA PRODAVAČICU, ON JE SAMO TRPAO BOCE U KAPUT' Par snimljen kako u centru Zagreba otima boce vrhunskog šampanjca

 
Kradljivci u vinoteci Svijet vina
 Nadzorna kamera, Acrobat

Dino Kušen, vlasnik tvrtke Acrobat, bavi se uvozom i prodajom finih vina, šampanjaca i drugih alkoholnih pića punih 15 godina. No, u svojem poslu dosad se nije susreo s tako drskim lopovima poput para koji je ukrao tri boce skupog šampanjca iz njegove vinoteke Svijet vina u Vlaškoj 25 u Zagrebu.

Krađa se dogodila prošli petak oko 16 sati, a nepoznati su počinitelji iz vinoteke ukrali tri boce šampanjca Nicolas François Billecart, 2002. Riječ je o šampanjcu koji košta oko 1500 kuna po boci, a koji je ugledni Decanter 2016. ocijenio s 99 od maksimalnih 100 bodova, više od bilo kojeg drugog šampanjca te godine.

Kako je vidljivo na snimci nadzorne kamere, s kojom lopovi ili nisu računali ili su je odlučili ignorirati, pljačku su izveli muškarac i žena u srednjim godinama. Njihova taktika bila je jednostavna - žena je prodavačicu uvukla u razgovor nizom pitanja, a muškarac je za to vrijeme kriomice zgrabio tri boce te ih spremio u kaput.

- Iz snimke je očito da to nisu bili amateri. Dok je žena "zašprehavala" prodavačicu, muškarac je ukrao tri vrlo skupe boce. Očito su znali što traže, taj šampanjac je i Decanter proglasio najboljim - rekao nam je Dino Kušen koji nam je ustupio snimku krađe i fotografije lopova koje je zabilježila nadzorna kamera. Pljačku su, kaže, odmah prijavili policiji, ali zasad nisu dobili nikakve informacije o tome tko bi mogli biti počinitelji.

Kušenova tvrtka Acrobat već godinama drži čuvenu vinoteku Svijet vina na Prisavlju, a vinoteku u Vlaškoj 25 otvorio je 1. prosinca prošle godine. Ima 15-ak zaposlenih, tvrtka je uvijek uredno poslovala, a znalci Svijet vina ističu kao daleko najbolju vinoteku u Hrvatskoj, s obzirom da na svojim policama imaju izuzetno bogatu ponudu vina i šampanjca prestižnih vinarija i šampanjskih kuća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 15:03