TRAGEDIJA KOD MEDULINA

VIDEO, FOTO: Avion pao u more i raspao se, dvoje ljudi poginulo

Policijski ronioci izvukli su tijela poginulih koja su prevezena na Odjel patologije pulske Opće bolnice
 regionalexpress.hr

PULA - Dvojica Zagrepčana Siniša P. (36) i Goran D. (34) poginuli su danas u zrakoplovnoj nesreći koja se dogodila oko 15.12 sati u nadomak lučice i ACI marine Pomer. Mali zrakoplov akrobatsko-sportskog tipa Zlín 242 češke proizvodnje srušio se iz za sada neutvrđenih razloga u more prigodom čega se raspao i potonuo na dubinu od osam metara.

Odmah po nesreći na mjesto događaja stiglo je nekoliko čamaca sa ribarima koji su vidjeli pad, ali oni su nažalost mogli samo konstatirati da je avion na dnu mora i da je posada poginula.

- Stajao sam na terasi i vidio kako iz smjera kopna dolazi avion. U jednom trenutku on se okrenuo naopako i nastavio akrobatski letjeti. Nije bio na velikoj visini, možda stotinjak metara iznad mora. Zvao sam konobara da pogleda akrobacije. Iznenada avion se okomito srušio u more. Začuo se snažan tresak i nakon nekoliko sekundi avion je isplivao da bi zatim potpuno potonuo. Odmah sam zvao policiju, rekao nam je Afrin Agaj, vlasnik restorana Zlatna školjka s čije su terase pad aviona promatrali šokirani turisti.

Kako neslužbeno doznajemo, avion je uzletio sa medulinskog sportskog aerodroma gdje su Siniša P., pilotski instruktor pilotske škole Peryton iz Zagreba i njegov prijatelj Goran D. došli vježbati akrobatske letove. Za vrijeme očevida moglo se čuti da model aviona nije pogodan izvođenju akrobacija pri niskim letovima.

Očevid je predvodila Mirjana Zenzerović, zamjenica županijskog državnog odvjetnika iz Pule. Ona nam je rekla kako očevid nije bilo moguće dovršiti jer je more na dnu bilo mutno.

Policijski ronioci izvukli su tjela poginulih koja su prevezena na Odjel patologije pulske Opće bolnice. Očekuje se da će sutra na mjesto događaja doći istražitelj za zrakoplovne nesreće koji bi trebao utvrditi točan uzrok pada zrakoplova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:27