JUNAK DANA

VIDEO, FOTO: IZ GORUĆEG AUTA U LIČKOM PETROVOM SELU SPASIO MLADIĆE 'Sekunde su bile u pitanju. Najbitnije je da su preživjeli. Ma svatko bi to učinio'

 
 screenshot HRT, vatrogasci Korenica

Teška prometna nesreća dogodila se u nedjelju kasno navečer u Ličkom Petrovu Selu kada su se dvojica mladića iz Korenice automobilom zabila u kuću. Sreća u nesreći bio je dolazak prisebnog mladića koji je iz vatrom zahvaćenog vozila uspio izvući mladiće koji su zadobili teške ozljede, javlja HRT.

Nakon povratka iz Bihaća, a kako neslužbeno doznajemo, zbog neprilagođene brzine i alkohola, mladi Koreničani zabili su se u napuštenu kuću. Vrlo brzo auto je počeo gorjeti.

Od sigurne smrti mladiće je nadljudskim naporima spasio poznati plitvički turistički radnik Zlatko Ružinić koji je prvi stigao do mjesta nesreće i u sekundama morao odlučiti - ići po pomoć ili pokušati izvući ljude. Odlučio se za ovo drugo.

Vatrogasci Korenica

- Vrijeme to nije dozvolilo, morao sam reagirati i hvala Bogu dragomu da je to prošlo kako je prošlo. Moglo je puno gore proći, sekunde su bile u pitanju. Najbitnije je da su preživjeli, kaže Ružinić.

Vatrogasci Korenica

Vatrogasci Korenica

Preživjeli mladići, jedan u nesvijesti, a drugi s teškim ozljedama prevezeni su u karlovačku i gospićku bolnicu, a korenički vatrogasci koji su ubrzo stigli zatekli su vozilo u buktinji.

Vatrogasci Korenica

Vatrogasci Korenica

- Kada je vozilo u razbuktaloj fazi teoretski je nemoguće spasiti osobe iz tako plamtećeg vozila, objašnjava vatrogasac Vlado Marković, JVP-a Plitvička jezera.

Preživjeli mladići danas mogu slaviti novi rođendan, a svoje junaštvo u spašavanju skromni Zlatko jednostavno odbacuje. Kaže, svatko bi to učinio, navodi HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:16