VANDAL

VIDEO, FOTO: NEZAPAMĆENO DIVLJAŠTVO U ZADRU Mladić teškim čekićem uništio 38 ploča na Pozdravu Suncu, uhitila ga policija!

 
 zadarski.hr

Zadarski.hr neslužbeno doznaje da je mlađi muškarac u crnoj trenirci sa sivom kapuljačom u ranim poslijepodnevnim satima teškim čekićem razbio 38 solarnih ploča na instalaciji "Pozdrav Suncu".

Prema prvim infomacijama, nepoznati muškarac došao je do instalacije i počeo razbijati staklene ploče. Nakon što je oštetio "Pozdrav Suncu", sjeo je na bicikl i udaljio se s mjesta događaja.

Mladić je ploče razbijao teškim metalnim predmetom. Na videu se vidi kako neki teški komad metala diže iznad glave i s njim svom snagom udara u staklenu površinu instalacije. Od siline udarca komad metala se odbijao od staklene površine. Na snimci se vide i zaprepašteni turisti koji su promatrali incident.

ZADARSKI.HR

Zadarski.hr

Policija je Zadarskom potvrdila da je privela jednu mušku osobu koja se dovodi u vezu s događajem.

Ploče su u vlasništvu Grada Zadra, osigurane su, a cijelu zonu instalacije pokrivaju nadzorne kamere. Moguće je da su one zabilježile ovaj dosad nečuveno divljaštvo na svjetski poznatoj gradskoj instalaciji.

FOTOGALERIJA: Divljaštvo u Zadru - uništio 38 ploča na Pozdravu Suncu

Jedna ploča košta 14.000 kuna plus PDV, što znači da je pričenjena šteta oko 530.000 kuna plus PDV. Cijela instalacija nedavno je temeljito obnovljena, a ta je obnova plaćena četiri milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:58