StoryEditor
PREGAZIO ČOVJEKA

VIDEO, FOTO: POČELO SUĐENJE TONIJU CETINSKOM ZA PROMETNU NESREĆU U ROVINJU 'Uz duboko suosjećanje prema obitelji poginulog, ne osjećam se krivim'

 
 Biljana Blivajs / CROPIX

Pjevač Toni Cetinski je na suđenju izjavio da se ne osjeća krivim u slučaju prometne nesreće koja se dogodila u Rovinju u studenom 2017., kada je poginuo 62-godišnji Ibrahim Kevljanin koji je u alkoholiziranom stanju ležao na cesti iza zavoja.

Na prvi dan suđenja dane su samo uvodne riječi, a rasprava je trajala pola sata. Obje strane danas su imale priliku iznijeti svoje žalbe i prijedloge.

Cetinski je u sudnicu ušao bez riječi, a tamo je rekao da nije kriv.

'Uz duboko suosjećanje prema obitelji i što sam bio sudionik ove nesreće, ne osjećam se krivim', rekao je Cetinski na Općinskom sudu u Pazinu.

Državno odvjetništvo ostaje kod svoje teze da je Toni Cetinski mogao izbjeći neseću i da je trebao vidjeti pješaka koji je ležao na cesti.

 

Njegov odvjetnik Goran Marjanović je istaknuo da to nije bilo moguće te zatražio da prometni vještak opet ode na mjesto nesreće. Odvjetnik pjevača je zatražio i vještaka pomoćnika koji bi dao svoje mišljenje, no taj njegov zahtjev je odbijen.

Nova rasprava je zakazana za 15. i 16. srpnja kada će biti ispitani vještaci i toksikolozi.

FOTOGALERIJA: Toni Cetinski na sudu

 

Toni Centinski izašao je iz sudnice prilično potresen, rekao je da se nada pravednom suđenju i da mu je žao zbog cijele situacije. Također je istaknuo da suosjeća s obitelji poginulih.

 - Ne bih smio puno pričati, kao ni odvjetnik jer će sve to skupa dosta potrajati, a i situacija je takva kakva je. Mogu suosjećati s Obitelji unesrećenog i žao mi je da sam sudjelovao uopće u takvoj nesreći gdje nisam imao mogućnosti niti izbjeći niti predvidjeti takvu situaciju. Ostalo će biti na sudu i ne znam kako će se to dalje razviti. Vjerujem u pravednost suda i da će sve dobro ispitati, svaku okolnost i svako vještačenje i da će na kraju sve završiti dobro. Neka bude pravedno, kazao je Toni na izlazu iz sudnice.

Podsjetimo, u optužnici je utvrđeno da je Cetinski pregazio 62-godišnjeg Ibrahima Kevljanina koji je u akutnom i teškom alkoholiziranom stanju ležao nasred ceste u uskoj Pustoj ulici usred Rovinja i bijela dana, i to u zavoju.

Državno odvjetništvo tvrdi da je pjevač trebao prilagoditi brzinu i biti pažljiviji, a čak se navodi i da je preduboko bio zavaljen u sjedalo automobila, zbog čega nije uspio primijetiti pješaka koji je ležao na cesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 08:32