TRAGEDIJA

VIDEO, FOTO: POLICIJA TVRDI DA SE MLADIĆI U ZADRU NISU UTRKIVALI Liječnik: Dvojicu smo reanimirali, a jedan je nažalost umro. Mislim da su se utopili

 
Zadar: pri izljetanju automobila sa prometnice na Liburnskoj obali u more, smrtno je stradalo dvoje mladih ljudi, a još dvoje je u teškom stanju prebačeno u OB Zadar
 Luka Gerlanc / CROPIX

Zadarska je policija objavila nove detalje o teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć, a u kojoj su poginula dvojica mladića u dobi od 16 i 20 godina.

Ispred policijske postaje Zadar održana je konferencija za medije na kojoj su Dražen Matić, načelnik postaje Prometne policije Zadar i Božidar Budiša, načelnik postaje Prometne policije govorili o nesreći koja se dogodila u ponedjeljak navečer oko 23 sata i u kojoj su poginula dvojica mladića u dobi od 16 i 20 godina.

- U 23.15 sati na Liburnskoj obali dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo jedno osobno vozilo koje je sletjelo u more. U automobilu su se nalazile četiri muške mlađe osobe. Prilikom slijetanja dvije muške mlađe osobe su smrtno stradale dok je jedna muška osoba, 2003. godište zadobila teške tjelesne ozljede. Pomoć mu je pružena u OB Zadar gdje je zadržan na odjelu JIL-a. Četvrta osoba (1998. godište) zadobila je lakše ozljede, pomoć joj je pružena u OB Zadar odakle je puštena na kućnu njegu. S očevidom je rukovodio županijski državni odvjetnik u Zadru, a pomoć im je pružila postaja prometne policije Zadar. U spašavanju su sudjelovali ronioci i vatrogasci, kazao je Dražen Matić, načelnik postaje Prometne policije Zadar, javlja Zadarski.hr.

- Sigurnost prometa na cestama, do 379 prometnih nesreća što je za 16 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Uključujući jučerašnji događaj, smrtno su stradale četiri osobe, što je za tri osobe više nego prošle godine. Što se tiče prometnih nesreća imamo smanjen broj za nekih 16 posto smanjen je broj lakše ozlijeđenih osoba za nekih 20 posto, kazao je Božidar Budiša, načelnik postaje Prometne policije izražavajući sućut obiteljima nastradalih osoba.

- U protekla dva tjedna imamo oko 800 prekršitelja u prometu, a 70 posto ih se odnosi na prekršaje 'četiriju ubojica': pojas, mobitel, alkohol i brzina, istaknuo je načelnik Budiša.

Novinari su doznali kako je vozač koji je poginuo prije mjesec i pol dana imao prometnu nesreću, ali je imao 'urednu' vozačku dozvolu.

Također, mladi vozač je sinoć proletjeo pokraj policijske patrole koja je stajala na Poluotoku kod stare tehničke škole, a koja je u tom trenutku postupala prema drugoj osobi.

- Ta patrola je postupala po prekršitelju prometne nesreće koji je napustio mjesto događaja i zatekli su ga ispred stare tehničke škole. U kratkom roku su reagirali i bilu su za dvije minute na mjestu nesreće. Što se tiče dojava koje upućuju na divljanje, poduzeli smo niz represivnih mjera i sve do jednog prekršitelja smo sankcionirali, kazao je načelnik Matić dodajući kako očevici upućuju na to da kako se Audi nije utrkivao ni s kim, već je bio sam na cesti te da o brzini kojom se kretao ne može govoriti jer je istraga u tijeku.

O nesreći se oglasio i zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar, dr. Edi Karuc, koji je održao konferenciju za medije, navodi Zadarski.hr.

- Oko ponoći smo u hitnom prijemu primili trojicu mladića koji su 1998. 2000., i 2003. godište i koji su zajedno nastradali u prometnoj nesreći. Pri tome su dvojica dovezeni bez pulsa i svijesti. Poduzete su odmah mjere reanimacije koje su trajale oko pola sata. Nažalost, kod jednog mladića nismo uspjeli dobit srčanu akciju i on je umro, a kod drugog smo nakon tridesetak minuta uspjeli dobiti srčanu akciju i on je trenutno u Jedinci intenzivnog liječenja (JIL) na respiratoru. Njegovo stanje je kritično. Treći mladić koji je primljen imao je lakše ozljede i on je nakon opservacije pušten na kućnu njegu.

Zamjenik ravnatelja dr. Karuc kazao je i kako su se mladići navjerojatnije utopili. - Pretpostavljam da su se utopili jer kliničkim pregledom, što smo mi izvana vidjeli, nemaju klinički teških ozljeda tako da je moja osobna pretpostavka da su se utopili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:41