NEOPISIVA TUGA DIETERA HEINZA

VIDEO: ISPOVIJEST OCA TRAGIČNO PREMINULE DJEVOJKE NA KRKU 'Policijski ronioci mogu odrediti točnu lokaciju nesreće, osim ako ne žele štititi mladića'

 
 Ranko Šuvar / CROPIX, privatna arhiva obitelji Heinz

Prošlo je šest dana otkako je u stravičnom udaru glisera u Malinskoj na otoku Krku smrtno stradala 20-godišnja Austrijanka Verena Heinz. Tuga u obitelji Heinz još je golema, a ožalošćenu obitelj posjetili smo u Stroblu, gradiću na golemom jezeru Wolfgang, nekoliko desetaka kilometara od Salzburga.

Kuća, uredna katnica smještena gotovo uz samo jezero, puna je gostiju. Obitelj i prijatelji iz svih dijelova Austrije došli su izraziti sućut i pomoći obitelji u ovim teškim trenucima.

- Ne znamo kada će nam vaša Vlada dopustiti da preuzmemo tijelo i organiziramo sprovod. Ne znamo ništa o tome kada će nam se Verena vratiti, to je užasan osjećaj - govori nam, suzdržavajući suze, Verenin otac Dieter, koji je bio s njom u moru u trenutku nesreće.

Dieter Heinz je u ekskluzivnom razgovoru za Jutarnji otkrio sve detalje tragedije kod Malinske, ispričao nam sve o životu nesretne djevojke, a i opisao jezivi trenutak kada mu je liječnik u riječkoj bolnici priopćio da je Verena preminula.

Potreseni otac progovorio je i o mladiću iz Zadra koji je skrivio tragediju te nam je otkrio što najviše zamjera ljudima koji vode istragu te nadležnom ministarstvu. Ponovio je da nema nikakvih izgleda da se nesreća dogodila 300 metara od obale i da je to vrlo lako dokazati.

- Kada sam zaronio po nju, odrezao sam si ronilačke tenisice i dio odjeće jer je i mene boljelo od udaraca. Također, odbacio sam dva kilograma težak uteg za ronjenje. On je potonuo točno na mjestu udara. Policijski ronioci mogli bi, dakle, po tom utegu odrediti točnu lokaciju na kojoj se nesreća dogodila. Nadam se da će to i učiniti, osim ako ne žele štititi mladića i svu krivnju za nesreću svaliti na nas, a mi nismo učinili baš ništa pogrešno - rekao je Heinz.

CIJELI INTERVJU S DIETEROM HEINZOM MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:20