POŽRTVOVNA INTERVENCIJA

VIDEO: IZGORJELE DVIJE KUĆE U KOSTAJNICI, GRADONAČELNIK MEĐU PRVIMA GASIO POŽAR 'Da nismo došli tako brzo, mogli su izgorjeti svi objekti u ulici'

 
Požar u Kostajnici
 Facebook

Sisačko-moslavačka policija uz pomoć stručnjaka iz Centra "Ivan Vučetić" pokušat će ustanoviti što je uzrok požara u kojem su u četvrtak poslijepodne izgorjele dvije montažne kuće i garaže u Ulici bana Jelačića u Hrvatskoj Kostajnici.

- Bio sam na mlaznici na prvom navalnom vozilu jer sam i sam vatrogasac. Bilo je strašno. Ilustrirat ću vam samo da sam pod pritiskom od 10 bara gasio krov od šindre koji je pao na tlo, a plamen je i dalje sukljao. Da nismo došli tako brzo, moglo je izgorjeti svih sedam montažnih objekata u ulici. To su vam montažne kuće tzv. marlesice, koje su od salonita i lako su zapaljive. U roku od 50 minuta uspjeli smo lokalizirati požar - rekao nam je Dalibor Bišćan, gradonačelnik Hrvatske Kostajnice, ujedno član lokalnog DVD-a, koji je među prvima stigao na požarište.

Bez doma su ostala dva bračna para, Milorad i Anđelka Dukić, oboje umirovljenici, kao i umirovljenik Stanko Vujčić i njegova supruga Mirjana koja za godinu ide u mirovinu.

Grad Hrvatska Kostajnica je odmah osigurao higijenske pakete i odjeću jer su ostali bez svega, a u petak je sa supružnicima koji su ostali bez imovine održan sastanak kako bi se pokušalo naći rješenje za smještaj.

Kako nam je rekao gradonačelnik Bišćan, vatra je izbila nakon što je vozilo izašlo iz garaže i s obzirom da je riječ o montažnim objektima, brzo se proširila.

Samo zahvaljujući požrtvovnoj intervenciji vatrogasaca spriječeno je da izgore sve kuće u toj ulici. Kostajnički vatrogasci u pomoć su pozvali i kolege iz DVD-ova Selište Kostajničko, Donji Kukuruzari i Majur.

Vatru su gasila 24 vatrogasca sa šest vozila i intervencija je završena u 22 sata, a gašenje je zahtijevalo velike količine vode.

DVD Hrvatska Kostajnica / Faceook
DVD Hrvatska Kostajnica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:03