NESRETNI PSIĆ

VIDEO: MANIJAK IZ ZAGREBA ŠTENETU SLOMIO DVIJE NOGE Bacao ga po zraku, udarao rukama i nogama: 'Pa to je pitbull, ja ga tako samo treniram...'

 
 FACEBOOK

Nakon što je prije mjesec dana vidio mlađega muškarca u dobi do 25 godina kako na livadi u zagrebačkom naselju Trnje brutalno tuče i maltretira psa, savjesni građanin pozvao je policiju - ispričao im je sve čemu je svjedočio - od bacanja nesretne životinje, koja je pritom bila na povodcu, po zraku, do bjesomučnog šutiranja rukama i nogama...

Kako nam je rekla Udruga Animalex, koja je od samoga početka upoznata s ovim slučajem, dotični mladić, vlasnik psa koji je tek štene staro između pet do sedam mjeseci, svoje brutalne postupke opravdao je riječima: "Pa to je pitbull i ja ga samo treniram".

Šokirani Zagrepčanin, koji je prvi pozvao policiju, spreman je svjedočiti protiv zlostavljača, a u četvrtak mu se pridružio još jedan gospodin. Naime, taj drugi građanin također je zatekao vlasnika kako maltretira psa, a kad se policija odazvala njegovu pozivu i izišla na teren, imala je što i vidjeti - nesretno štene nepomično je ležalo na podu, a na Veterinarskom fakultetu utvrđeno je kako su psiću polomljene obje prednje noge.

Malenoga je na skrb preuzela Noina arka, čiji volonteri su mu dali ime Norton.

Udruga Animalex o svemu je obavijestila i veterinarsku inspekciju, a protiv vlasnika zlostavljača, potvrdili su nam u telefonskom razgovoru, pokrenut će se i prekršajni postupak.

- Kad smo poslije prvoga incidenta nazvali policiju, kojoj smo poslali i tri videa na kojima se vidi kako dotični gospodin zlostavlja psa, i pitali za novosti o slučaju, rekli su nam da im pošaljemo mail. Čekali smo tjedan dana, ali nismo dobili odgovor pa smo kontaktirali i unutarnju kontrolu MUP-a. Nažalost, onda se u četvrtak dogodilo to što se dogodilo... Slučaj ćemo i dalje pratiti, a od nadležnih institucija zahtijevamo da poštuju zakon i odrade svoj posao do kraja. Javili su nam se i drugi građani, koji su prepoznali psa, i svi su spremni svjedočiti protiv vlasnika - rekli su nam iz Animalexa.

Apel Udruge Animalex

Policija, nažalost, često ne zna kako postupiti i zlostavljanje životinja ne smatra kaznenim djelom. Često se ne reagira dok se ne dogodi teži oblik nasilja nad životinjama. Ovo je apel da se svim policijskim postajama pod hitno uputi detaljna uputa o tome koliko je važno brzo reagirati u ovakvim slučajevima - za zlostavljanje životinja nisu nadležne udruge za zaštitu životinja, već upravo policija, koja je dužna proslijediti prijave nadležnom Državnom odvjetništvu i veterinarskoj inspekciji - stoji u priopćenju koje smo u petak dobili od Animalexa - Udruge studenata Pravnoga fakulteta u Zagrebu za pravnu zaštitu životinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2023 00:22