StoryEditor
ADRIAN P. (19)

VIDEO: NAKON OBJAVE TEKSTA U JUTARNJEM UHIĆEN SPLITSKI 'MAD MAX' Policija mu oduzela i motocikl s kojim je divljao

 

Svega par sati nakon što smo jučer popričali sa Adrianom P. (19), mladićem koji je svojom neprimjerenom vožnjom kroz Split koju je snimio i objavio na internetu uznemirio građane, splitski policajci su mu pokucali na vrata te ga uhitili!

Potvrdila nam je to splitska policija naznačivši da je mladić sinoć uhićen te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje i utvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo obijesne vožnje u cestovnom prometu. Tijekom dana bit će doveden pritvorskom nadzorniku a protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

- Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je osim obilježja kaznenog djela obijesne vožnje, ostvario i obilježja većeg broja različitih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a radi čega će također biti procesuiran. Također, osobi je privremeno oduzet motocikl kojim su počinjeni prekršaji i kazneno djelo – poručili su iz splitske policije.

Ujedno otkrivaju da je 19-godišnji Adrian višestruki počinitelj prometnih prekršaja od kojih se najveći broj odnosi na nepropisnu vožnju, prolaske kroz crveno svjetlo i proklizavanje s kotačima.

- Zbog upornosti u činjenju prekršaja i opravdane sumnje da osoba nije sposobna sigurno upravljati vozilom te očigledno ne shvaća ozbiljnost prekršaja koje čini i kojima dovodi u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu, 19-godišnjak će biti upućen na izvanredni liječnički pregled pa će se ovisno o utvrđenom poduzeti daljnje potrebne radnje – zaključuju iz splitske policije.

Kako smo sinoć objavili nakon razgovora s Adrianom P., njegovi roditelji ne podržavaju njegove ulične driftove pa od novca koji zaradi tijekom sezone, kako nam je otkrio, sam financira aute, motor i kazne.

- Taj video snimio sam prije dva tjedna. Kupio sam novu kameru i išao sam se samo malo provozati kroz grad. Pričao sam bez veze i cilj mi nije bio činiti prekršaje. Moja strast prema autima i motorima traje još otkad mi je bilo 10 godina. Dok je moj otac letio kao pilot, na aerodromu u Sinju prakticirao sam vožnju. I naučio. Posuđivao sam auto, vozio gradom bez vozačke, a čim sam navršio 18 godina, položio sam vozački - rekao nam je nedugo prije uhićenja. Dodao je već dvije godine snima svoje vožnje i objavljuje ih na Instagramu.

 

- Dosad to nikome nije smetalo, nikad nije bilo problema. Sad su svi ogorčeni pa sam maknuo video. Volim automobile i motore. Ugrožavam li ljudske živote? To se tako po snimkama može tumačiti jer ispada da ja letim kao muha bez glave, ali drukčije sve izgleda uživo. Gdje je riskantno, poštujem prometna pravila, ali ne na legalan način, nego na način koji je u mojoj glavi.

Uglavnom proklizavam s gumama, vrtim se na boku. Sitni su to prekršaji. Platim kaznu i idem dalje. Dosad sam ih skupio desetak. Ali nikad me neće uhvatiti da vozim pijan, a kamoli prebrzo. Nisam imao ni prometne nesreće jer predviđam situacije, korak sam ispred drugih vozača - rekao nam je još splitski Mad Max. Prije dva tjedna, inače, već je bio predmet policijske obrade jer je na cesti “bacio dva boka”.

Na upit planira li stati s uličnim izazovima u kojima riskira svoj, ali i tuđe živote, Adrian P. kaže: “Naučio sam lekciju. Vozit ću i dalje, ali izvan grada. A sve što budem snimao, objavljivat ću isključivo na svojem profilu, za prijatelje i ljubitelje izazova i automobilizma”.

Obzirom na policijsko postupanje nakon svega, možda se njegove tvrdnje ipak promijene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2020 20:28