TROSTRUKO UBOJSTVO

VIDEO: ODVJETNIK ŠERIĆ NAKON POSJETA FILIPU ZAVADLAVU 'Rekao mi je kako se zove, ali ne shvaća što je napravio i koja je kazna. Nije svjestan...'

 
 Goran Mehkek / CROPIX, Facebook

Zagrebački odvjetnik Branko Šerić u ponedjeljak je obavio prvi razgovor sa svojim branjenikom osumnjičenim za trostruko ubojstvo Filipom Zavadlavom (25) koji se nalazi u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj, no Zavadlav ga, kaže, nije shvatio.

Odvjetnik je dodao i da o sadržaju razgovora ne može govoriti jer to ne bi bilo etično, no razgovor je, tvrdi, bio štur i kratak.

Napominje i kako nije uspio ostvariti uobičajenu komunikaciju kao s drugim klijentima ali to nije ni očekivao.

Zavadlav, ističe Šerić, zna da je on njegov odvjetnik.

Dok god vještačenje traje, Zavadlav ostaje u istražnom zatvoru, rekao je Šerić i dodao: 'Nije samo pitanje kada će završiti vještačenje jer se radi o najtežoj mogućoj kvalifikaciji. Ne samo da ne treba očekivati puštanje iz pritvora, nego niti da će izaći iz istražnog zatvora.'

'Dok god traje vještačenje, on će biti tu, ali radi njegove sigurnosti mislim da će to biti i dulje. Mora biti tu koliko god bude trebalo, a mislim da će biti i duže', rekao je odvjetnik.

Dodao je i da Zavadlav nije svjestan toga što je učinio i kakva bi ga kazna zbog toga mogla čekati.

'Rekao mi je kako se zove, ja sam mu se predstavio, zadovoljan je angažmanom ali u razgovoru je insuficijentan. Pokušao sam po svaku cijenu mu prenijeti kvalifikaciju koja mu se stavlja na teret. On to ne shvaća, ne shvaća koja je kazna koja mu se može izreći u slučaju da bude proglašen krivim. Ne shvaća što je napravio. Nije svjestan...', kaže Šerić.

Upitan o tome kada se očekuje svjedočenje oca i brata Filipa Zavadlava, koji prošli tjedan nisu iznijeli svoj iskaz zbog stresa, odvjetnik Šerić kaže:

'Oni očekuju da ja budem i državni odvjetnik i sudac istrage, ali i da budem na tom ispitivanju...'

Šerić kaže da je Filipu pričao i o prosvjedu podrške koji se za njega sprema u Splitu, ali on ni to nije mogao shvatiti. Šerić je dodao da on na prosvjed neće ići.

'Ja ne idem na prosvjed. Podržavam svaki prosvjed koji je legalan i legitiman u odnosu na vakuume u sustavu i treba protestirati, ali osobno neću ići jer bi ispalo da politiziram ovaj kazneni postupak a to mi nije ni na kraj pameti. Neću politiku u moju butigu', zaključio je Šerić.

Zagrebački odvjetnik splitskog porijekla Branko Šerić i službeno je u srijedu postao izabrani branitelj trostrukog ubojice Filipa Zavadlava (25) u čije ime mu je punomoć potpisao Filipov otac.

Zavadlav je nedavno u središtu Splita počinio trostruko ubojstvo. Kako zbog psihičkog stanja nije bio sposoban iznijeti obranu u tužiteljstvu proglašen je raspravno nesposobnim i poslan u zatvorsku bolnicu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:33