DIVLJANJE NA CESTI

VIDEO: PALE GUME, KOČE PROMET... TKO ĆE IH ZAUSTAVITI? Zadarski motociklisti ugrožavaju živote sebe i drugih

Ono o čemu smo godinama pisali i upozoravali pokazalo se istinitim - na amaterskom video zapisu kojeg je Slobodna Dalmacija dobila, zadarski motociklisti divljaju motorkotačima na Jadranskoj magistrali „kod dvije pumpe“, propinju motore na zadnje i prednje kotače, voze između automobila cik-cak i „pale“ gume - potpuno zaustavljajući promet na tom dijelu ceste!

Snimka je nastala prigodom otvaranja salona motocikala Yamaha u Zadru prije nekoliko godina, javlja Slobodna Dalmacija . Egzibicije koje su zadarski motociklisti tada izvodili, možda bi bili zabavni na nekom zatvorenom dijelu ceste ili otvorenoj površini udaljenoj od gradskih prometnica, ali divljanje na jednoj od najprometnijih ulica u Zadru i ugrožavanje drugih sudionika u prometu, nije bilo niti malo zabavno vozačima automobila koji su u strahu kočili i izbjegavali razularene motocikliste i morali se zaustavljati na sred kolnika jer doslovno nisu vidjeli cestu od dimne zasvjese.

Tih je godina Slobodna izvještavala o noćnim i dnevnim divljanjima na Bulevaru i Magistrali „kod dvije pumpe“, ali policija tada nije baš povjerovala uz tvrdnje kako novinari pretjeruju i kako (organiziranog) divljanja – nema.

Ove ih snimke u posjedu portala Zadarski.hr demantiraju jer je očigledno kako je divljanja, i to organiziranog, bilo, te da su se ulične utrke provodile. Onda, a još uvijek nažalost i sada jer se po Bulevaru - za kojega vrijedi pravilo da se i na zelenom signalu semafora morate zaustavljati da vam tko ne bi prošao kroz crveno - divlja u prometu, posebno u noćnim satima.

Porazna je činjenica da su u Zagrebačkoj ulici toga dana motociklisti satima divljali, ugrožavali i zaustavljali promet, da je sve to gledala „publika“ ispred moto salona pored ceste, a da nitko od zadarskih policajaca nije došao i intervenirao, te otklonio opasnost zbog koje samo pukom srećom nitko nije stradao, piše Slobodna Dalmacija .

Valjda će ovaj stravičan video biti upozorenje motociklistima da se odgovorno ponašaju u prometu s obzirom da s dolaskom proljeća većina motorkotača izlazi iz garaža na gradske ulice, te da policija revnije i brže intervenira u ovakvim incidentima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:19