TRAGEDIJA KOD RIJEKE

VIDEO: POGLEDAJTE HOROR NA TRADICIONALNOM NOVOGODIŠNJEM KUPANJU Dvije osobe preminule, ozlijeđeni i vatrogasci

 
 Screenshot YouTube / Novi list

Tradicionalno podnevno novogodišnje kupanje kraj Rijeke pretvorilo se u tragediju kad su zbog jakog juga dva sudionika preminula, a treći se nalazi u bolnici i neslužbeno se doznaje da je van životne opasnosti, piše Novi list.

- Upozoravali su nas iz hotela da ne idemo u more zbog vjetra, ali jugo je taman počelo slabjeti. Svejedno smo se dogovorili da zbog lošeg vremena nećemo plivati nego ćemo se samo skinuti i uhvatiti za ruke u krugu. No valovi su bili prejaki i došlo je do tragedije - ispričao je Josip Povrženić, jedan od organizatora tradicionalnog novogodišnjeg kupanja koje se upriličuje na Pećinama podno hotela Jadran već četvrtu godinu zaredom. Sudjelovalo je petnaestak osoba.

VIDEO: Silvano Ježina / Novi list

Organizator i sudionici dogovorili su se da ni neće ići daleko plivati zbog juga, već da će se samo uloviti za ruke, tek toliko da osjete to novogodišnje kupanje, rekao je Povrženić. No, valovi su ih povukli te su se dvojica muškaraca utopila, a još nekoliko ih je ozlijeđeno.

U spašavanju su sudjelovali vatrogasci, pri čemu se neki od njih ozlijedili.

Na mjestu događaja su spasiteljske službe, vatrogasci, hitna pomoć i policija, i točne se okolnosti utvrđuju piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:28